Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nova godina: Brega u Moskvi za 120.000 eura, Čola u Budvi za 40.000 eura!?

moskva nova godina
Preuzmite sliku

Finansijski najisplativiji dio godine za pjevače se bliži, pa je većina već ugovorila nastupe za Novu godinu. I ovog puta rekorder je Goran Bregović, s honorarom od navodno čak 120.000 eura.

moskva nova godinaSeka Aleksić pohvalila se da je još početkom 2012. ugovorila novogodišnji nastup u dalekoj Australiji, u Melburnu. Međutim, ona ne želi da otkrije koliko novca će inkasirati, iako izvor „Blica” kaže da će se u Sremsku Mitrovicu vratiti bogatija za 30.000 eura.

Njena mlađa koleginica Rada Manojlović nedavno je odlučila da Novu godinu dočeka s hiljadama fanova u diskoteci u Cirihu, a za taj nastup zaradiće 20.000 eura, dok će Darko Filipović, koji će s njom nastupiti, zaraditi upola manje.

Zdravko Čolić će u novogodišnjoj noći zapjevati na gradskom trgu u Budvi, navodno za 40.000 eura, iako se dugo premišljao da li će u najluđoj noći pjesmom grijati Kragujevačane ili će 31. decembra gostovati na primorju.

Crnogorci su se, objavivši da su sklopili ugovor sa Čolom, pohvalili da najbolje u regionu plaćaju izvođače, i najavili su brojna zvučna imena prve i druge svečane večeri 2013. godine.

U budvanskom „Trokaderu” za Novu godinu za 10.000 eura gostovaće „Leksington bend”, dok će za približno istu sumu za reprizu nastupiti Dženan Lončarević. Drugi januar na istom mjestu rezervisan je za Acu Lukasa, kome će navodno platiti 15.000 eura.

Iako se spekuliše da će Goran Bregović sa svojim „Orkestrom za svadbe i sahrane” u novogodišnjoj noći pjevati u Moskvi za basnoslovnu cifru od 120.000 eura, njegov menadžer to nije potvrdio.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: