Četvrtak, 30. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nikola Rokvić peti dan na hodočašću za pomoć dječijoj onkologiji: Evo koliko je novca skupio

Preuzmite sliku

Prije pet dana, ispred Hrama Svetog Save, Nikola Rokvić pozdravio se sa najmilija, pomolio se i krenuo pješaka na put dug 1.060 km, do manastira Nektarija Eginskog.

Nikola se sa puta za Grčku redovno oglašava na svom Instagramu, a sada je otkrio da je za njegovu fondaciju “Porodica” skupljeno pet miliona dinara (83.000 KM) , za pomoć dječijoj onkologiji.

“Dragi ljudi, prešli smo pet miliona dinara. Hvala vam mnogo, mnogostruko vam se vratilo ovaj put za dječiju radost. Volim vas i ljubim”,  rekao je Nikola na snimku koji je objavio.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikola Rokvic (@nikolarokvic)

Inače, Nikolina supruga Bojana uključila se u emisiju Jutro na Blic gdje je otkrila detalje njegovog hodoljublja.

“On je stvarno onako optimističan u početku. Za sada je prešao nekih 90 km, obzirom da preko dana prelazi, dnevno pređe oko 30, tako da možete i da pratite, stvarno na Instagram profilu on obavještava svakodnevno. I za sada se stvarno sjajno osjeća, jako je uzbuđen, zahvalan je svim ljudima koji su učestvovali, kompanijama, svima koji su uključeni u fondaciju i u njegovu misiju. Mislim, on se dugo sprema na ovaj podvig, tako da on je sada zaista fizički i psihički spreman i njega su pripremali ljudi koji se bave ekstremnim maratonima, tako da on već zna šta može i da ga čeka na ovom njegovom putu, ali nekako verujem da će biti teško sigurno u određenim momentima, ali verujem da i kada fizički nekako tijelo možda oslabi, umom neće, a to je ono što je najvažnije”, kaže Bojana Rokvić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje