Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Netflix želi Južni vjetar, pregovori u toku

Preuzmite sliku

Prašina koju je podigla serija „Južni vjetar“ još se nije slegla, a planovi za nastavak filma i serijala, kako saznaje filmitv.rs, već su u punom jeku.

Snimanja počinju odmah po ukidanju vanrednog stanja, a glavni junak „Južnog vjetra“ Miloš Biković podijelio je sa najvatrenijim obožavaocima i to da ćemo premijeru „Južnog vjetra 2“ gledati najvjerovatnije početkom 2021. Poslije toga uslijediće i prve četiri epizode druge sezone serije, a preostalih 10 biće snimljeno tokom narednog ljeta.

Ono što do sada, međutim, nije bilo poznato, a što FILM I TV ekskluzivno saznaje jeste to da je najpopularnija svjetska striming platforma Netflix zainteresovana da otkupi prava za „Južni vjetar“.

Reditelj i scenarista filma i serije Miloš Avramović je otkrio da su istorijski pregovori za prodaju projekta Netfliksu u toku.

“Film neću da dajem samo da bismo dospjeli na Netfliks. Da ga stave bez reklame i smisla, i da još finansijski budem u minusu, jer to što treba da se dostavi uz film košta mnogo. Već sam imao tu ponudu, ali Netfliks da bi uvrstio film u ponudu traži gomilu prevoda, materijala, raznih eksporta, svašta nešto. Probaćemo da ponudimo drugi dio filma, seriju i prvi dio kao jedan ozbiljan paket. Takođe, imali smo ponudu i od HBO Europe, ali su oni odustali jer smo prava na emitovanje već prodali Rusiji i zemljama u regionu”, poručio je Avramović, koji je već počeo sa odabirom glumaca za drugi dio filma koji će donijeti malo osvježenja „Južnom vjetru“, ali više informacija o tome imaćemo pred snimanje filma.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,