Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nesvakidašnja životna priča jedne od najljepših svjetskih manekenki: “Tata mi je gej, mama lezbejka”

Preuzmite sliku

Danska manekenka Josephine Skriver zasjenila je ljepotom na nedavno održanoj reviji “Victoria's Secret” veša, a njena životna priča je daleko od svakidašnje.

Josephine Skriver ima 23 godine i začeta je vantjelesnom oplodnjom, tata joj je gej, a mama lezbejka.

“Kada ljudi čuju da sam začeta vantjelesnom oplodnjom oni se zgranu. Govore mi da sam sinetička, vještačka tvorevina, a ja sam u stvari čovjek kao i vi“, kaže ona.

  • “Moja priča je malo drugačija od ostalih. Moja mama je lezbejka i nije tek tako ostala u drugom stanju. Ipak, kako je jako željela da ima dijete, 1992. godine dala je oglas u jednom LGBT magazinu u koje piše da traži oca za svoje dijete. Dobila je nekoliko odgovora i ispostavilo se da je jedan od njih moj otac. Poslije devet mjeseci ja sam došla na svijet“, ispričala je ona za Business Insider 2015. godine.

    Njen otac je takođe gej, koji je tada trebao da oženi svog partnera.

    “Moja tata je u to vrijeme trebalo da oženi svog muža i kako mi se nije svidio termin ’očuh’ ili ’maćeha’, smisili smo termin ’bonus mama’. Kada se osvrnem na moje djetinjstvo, nikad se nisam osjećala različito. Moji roditelji su bili potpuno otvoreni po pitanju svega, plus sam imala još jedan par roditelja, njihove partnere. Bila sam toliko ponosno dijete da me niko nikada nije dirao“, kaže lijepa Dankinja. (buka)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje