Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neočekivan potez kralja Charlesa prema Harryju i Meghan nakon dokumentarca

Preuzmite sliku

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa bit će pozvani na kraljevu krunidbu uprkos tvrdnjama koje su iznijeli na račun kraljevske porodice u Netflixovom dokumentarcu, objavili su britanski mediji.

Harry i Meghan imat će mjesto na Charlesovoj historijskoj ceremoniji 6. maja, ukoliko joj žele prisustvovati, piše The Daily Telegraph.

Popisi gostiju za svečani obred u Westminsterskoj opatiji tek trebaju biti sastavljeni, ali izvor je novinama rekao: “Svi članovi porodice bit će dobrodošli”.

Buckinghamska palača odbila je komentirati, ali izvor je rekao o kralju: “On voli oba svoja sina”.

Saznalo se da Sussexi još nisu dobili pozivnicu.

Ni Buckingham ni Kensingtonska palača nisu komentirali Harryjeve navode da je princ od Walesa ostavio svog brata prestravljenog nakon što je vrištao i vikao na njega tokom sastanka u Sandringhamu.

Harry je također tvrdio u svojoj kontroverznoj šestodijelnoj seriji da je Kensingtonska palača lagala kako bi zaštitila njegovog brata. Optužio je Charlesa da je lagao na napetom kriznom sastanku s kraljicom zbog Megxita u januaru 2020.

Govori se da je Charles povrijeđen Harryjevim i Meghanovim kritiziranjem kraljevske porodice, ali nije odustao od nade da će izgraditi mostove, izvijestio je list Daily Express. Kako prenose mediji, kralj ne želi Sussexima oduzeti njihove titule.

Na svečanoj krunidbi 6. maja i Charles i Camilla bit će okrunjeni pred stotinama gostiju u Westminsterskoj opatiji.

Palača je priopćila da će ceremonija biti “ukorijenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši”, ali da će također “odražavati ulogu monarha danas i pogled prema budućnosti”, prenosi Dnevnik.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,