Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nakon 20 godina od završetka kultne serije: Del Boy iz Mućki i dalje zarađuje milione

Preuzmite sliku

Prošla su dva desetljeća otkako je kultna serija Mućke emitirala posljednju epizodu. Klasični sitcom koji se emitirao od 1981. do 1991., uz niz božićnih specijala, često se i reprizira na brojnim televizijama. I čini se da se to glumcima, poput legendarnog Sir Davida Jasona, isplati.

Ovaj 83-godišnjak najpoznatiji je kao Del Boy u britanskoj seriji, a osvojio je i niz nagrada za svoju ulogu u seriji. No iako je prošlo 20 godina od završetka sitcoma, glumac je navodno zarađivao milion funti godišnje. Dokumenti Companies Housea otkrivaju da je njegova firma, Peglington Productions (prethodno pod nazivom David Jason Entertainments Limited), imala nevjerovatnih 803.108 funti u gotovini i imovini u 2022. godini.

U 2021. firma je platila 402.830 funti poreza na dobit, čime je Jasonov prihod za te dvije godine iznosio 2.1 milion funti. S obzirom na to da se Mućke redovno repriziraju, zvijezda serije redovno prima honorare, a osim toga, zarađuje od raznih televizijskih, kazališnih i govornih nastupa.

Povrh svega toga, glumac je također autor knjiga, poput njegovih najprodavanijih memoara A Del of a Life: Lessons I've Learned iz 2020. Također, u maniri legendarnog Del Boya, Jason također iznajmljuje svoj helikopter.

Nedavno otkrio da ima kćerku za koju dosad uopće nije znao

Ranije ove godine, glumac je otkrio da ima kćer za koju dosad uopće nije znao. Saznao je da je otac Abi Harris (52), koja ima sina Charlieja (10), pa je tako Jason istovremeno postao i djed. Jason je imao kratku vezu s Abinom majkom.

“Malo je reći da sam bio iznenađen”, rekao je za Mirror. Glumac je konačno upoznao svoju kćer i unuka nakon toliko godina razdvojenosti i pokušava nadoknaditi izgubljeno vrijeme. “Drago mi je što sam je upoznao i nalazimo se kad god možemo”, dodao je.

Abi je rođena 1970. godine nakon što njena majka Jennifer Hill bila u kratkoj vezi s Jasonom. Abi je naslutila da je Davidova kći nakon što je saznala za njihovu vezu i nakon što je primijetila da ona i glumac imaju sličan oblik nosa. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,