Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Na Netflix stigao “Berlin”, prednastavak svjetski popularne serije, fanovi podijeljeni

Preuzmite sliku

Na Netflix je stigao Berlin, dugo očekivani prednastavak španske hit-serije La Casa De Papel (eng. Money Heist), a prve reakcije gledatelja su obećavajuće.

Prednastavak jedne od najpopularnijih serija na Netflixu prati Berlina, favorita fanova i starijeg brata Profesora, koji je u La Casi De Papel vodio tim pljačkaša. U novoj seriji Berlin je na samom vrhuncu svoje kriminalne karijere i još uvijek ne zna da ima rak. Poznati pljačkaš sa svojim timom sprema se na veliku pljačku dragulja u Parizu, vrijednu 44 miliona eura.

Na seriji su radili kreator La Case de Papel Álex Pina i Esther Martínez Lobato. Glavne uloge igraju Pedro Alonso, Tristán Ulloa, Michelle Jenner, Begoña Vargas, Julio Peña Fernández, Joel Sánchez i Maria Isabel Rodríguez.

Prve reakcije gledatelja Berlina su obećavajuće, no serija nije uspjela izbjeći negativne komentare na društvenim mrežama.

“Upravo sam pogledao seriju do kraja. Ovo je remek-djelo. Mnogo ljudi ga je podcijenilo, i ja sam bio među njima, ali ovo je najbolji prednastavak koji su mogli smisliti i već postoje naznake za drugu sezonu”, napisao je jedan oduševljeni fan.

  • “Berlin mi je zanimljiviji i intrigantniji od La Case De Papel”, napisao je drugi.

    Međutim, dio gledatelja bio je negativniji u svojim kritikama. “Imam osjećaj da gledam sapunicu s djelićima pljačke, posutu mačizmom. Izbjegavajte”, rekao je jedan fan na Redditu

    “Ovo je tako glupo. Ubili su lika i onda su shvatili da je favorit fanova, pa sad žele rebrendirati mrtvog čovjeka”, dodao je drugi

    Berlin trenutno ima ocjenu 7.7 na IMDb-ju, dok ga je publika ocijenila s 85% na Rotten Tomatoesu. (Index.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje