Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milisav nije znao da se susreo s milijarderom: Prodavac sladoleda koji je na papiru obračunavao račun od princa dobio bakšiš

Preuzmite sliku

Princ je odbio kusur i rekao da je Srbija prelijepa zemlja

Milisav Kojić (70), prodavac sladoleda na Kalemegdanu, navikao je na razne jezike i razne kupce, bogatije i siromašnije, mlađe i starije, a sve ih povezuje ljubav prema ledenoj poslastici. Nije, međutim, ni slutio da će da usluži princa!

Vezano | Sin vladara Dubaija posjetio Srbiju, objavio simpatičan način obračunavanja cijene sladoleda

I to koga – jednog od najbogatijih prinčeva sveta, Hamdana Bin Muhameda Al Maktuma, sina šeika koji je na čelu Dubajija!

Kako kaže Kojić, čovjek skromno obučen sa desetak pratioca došao je iz pravca “Pobjednika” i stao ispred njegovog frižidera. Isprva nije znao o kome je riječ, ali je pretpostavljao da je neka bitna ličnost u pitanju.

 • – Ja, iskreno, nisam znao o kom je čovjeku riječ. Naišla je grupa iz pravca spomenika Pobjedniku i nisam znao ko su ti ljudi. Došao je sa još nekoliko svojih pratilaca i kupio je “King” sladolede za sebe i sve njih. Uzeo je nekih dvanaest, trinaest komada –  priča Milisav.

  Milisav je postao i zvijezda Instagram “storija” ovog princa, a snimljen je dok je na papiru pošteno i polako pravio računicu hemijskom olovkom. I to pred čovjekom čija se imovina procjenjuje na 6 milijardi dolara!

  Bakšiš je ostao tajna, ali Milisav nam je nagovjestio da je on bio skroman. Nije se princ rasipao, ali ga je ipak malo častio, kako i dolikuje. On je zaista izgledao i ponašao se kao običan čovjek.

  – Ostavio je više novca nego što su koštali sladoledi. Ja sam pokušao da mu vratim kusur, međutim, on nije želio da uzme. Potom sam mu se zahvalio, a i on meni, a onda je otišao – objašnjava Milisav.

 • Princ Hamdan mu je rekao da je Srbija kao zemlja prelijepa, a potom se uputio ka centru grada.

  Podsjetimo, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, izuzetno uticajan princ Hamdan Bin Muhamed Al Maktum, ovih dana je boravio u Beogradu.

  Princ je u Beogradu fotografisao i snimao brojne lokacije i to objavljivao na svom Instagram profilu.

  Posjetio je Novi Beograd i kafić “Novak”, prošetao se Kalemegdanom, slikao se na Brankovom mostu i ispod njega, kod starih stubova Mosta kralja Aleksandra, fotografisao je jedan mural Novaka Đokovića, a zabilježio je i svoj let do Srbije.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje