Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milić Vukašinović zbog dugova tragično preminule kćeri živi kao podstanar: ‘Heroin je pojeo taj stan‘

Preuzmite sliku

Milić Vukašinović uspio je prodati stan u Sarajevu te je planirao da od tog novca kupiti sebi i supruzi Suzani nekretninu u Beogradu, kako bi konačno imali svoj krov nad glavom, ali to se ipak neće dogoditi.

Roker će i dalje biti podstanar i plaćati mjesečni najam za iznajmljeni stan na Karaburmi jer je, kako Kurir saznaje, sav novac potrošio vraćajući dugove koji su ostali iza njegove pokojne kćeri Maje Avdibegović.

Izvor blizak muzičaru tvrdi da je veliki stan u centru Sarajeva, u kojem je živjela njegova kći sa svojim partnerom, bio pod hipotekom. Milić je svojoj kćeri redovno slao novac kako bi tu hipoteku na vrijeme otplaćivala. Međutim, kako se ona našla u paklu narkotika, Maja nije plaćala taj kredit, a tokom godina nakupio se i iznos za mjesečne režije, koje također nije plaćala, jer je sav novac koji je dobivala od oca koristila za kupovinu narkotika.

 • Nakon što je Maja izvršila samoubistvo u julu 2018. godine u Sarajevu, Milić je odlučio prodati ovaj stan, kako bi novac od njega uložio u kupovinu stana u Beogradu, gdje već godinama živi kao podstanar na Karaburmi sa svojom suprugom Suzanom. Međutim, do toga nije došlo, jer je popularni “doktor za rock ‘n‘ roll” od novca koji je zaradio prodajom stana odmah morao isplatiti svu zaostalu hipoteku i režije koje nisu bile uplaćivane mjesecima. Kad je isplatio sva dugovanja, njemu u džepu nije ostalo gotovo ništa, te nije mogao u konačnici riješiti svoje stambeno pitanje u Beogradu.

  Kurir je nazvao Vukašinovića, koji je potvrdio autentičnost iznesenih informacija, a zatim i detaljnije objasnio što se dogodilo i ko sada živi u tom stanu za koji je bio izuzetno vezan.

  – Tačno je sve, nažalost. To je bio divan veliki stan, na odličnoj lokaciji. Stan sam prodao, ali sam sav novac morao dati kako bih isplatio tu hipoteku, koja je bila ogromna, i režije, koje Maja nije plaćala godinama. Zašto nije plaćala? Zbog droge. Heroin je pojeo taj stan. Ne znam ni sam koliko sam joj novca slao za taj stan, a ona je sve to trošila na drogu. To sam tek kasnije saznao. Zbog toga nismo mogli kupiti stan u Beogradu. Stan su kupili fini ljudi, za svoju kćer studenticu – rekao je Vukašinović.

  Podsjetimo, njegova je kći tragično preminula u julu 2018. godine, a mrtvu je pronašla prijateljica, koja je pozvala policiju i hitnu pomoć, ali djevojci nije bilo spasa. Prema tadašnjim preliminarnim rezultatima istrage i pregleda tijela, utvrđeno je da je uzrok smrti najvjerovatnije predoziranje lijekovima.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,