Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mate Rimac posjetio rodno Livno i sa prijateljima iz djetinjstva zaigrao balote

Preuzmite sliku

Inovator i biznismen, osnivač i direktor kompanija l i Greyp Bikes Mate Rimac, posjetio je rodno Livno, gdje se tokom vikenda družio sa prijateljima iz djetinjstva.

Rimac je na svom zvaničnom Facebook profilu objavio dvije fotografije, sa zanimljivim opisom.

“Visok sam 189 cm. Bilo gdje na svijetu – to bi bilo visoko. Ali u mom selu (Lištani, Livno, Bosna i Hercegovina) sam među najmanjim momcima. Mnogo velikih nedostaje na ovoj slici danas. Uglavnom – ovdje je svaka sekunda neprocjenjiva za mene. Posebno igrajući naš ekstremni sport – balote”, napisao je Rimac na Facebooku.

Za one koji ne znaju balota je igra slična kuglanju i boćanju, koja ima za cilj bacanje ili kotrljanje teških lopti što bliže maloj ciljnoj lopti.

Podsjetimo, u Livnu je Rimac osnovao kompaniju Continental Adventure koja se bavi “outdoor” turizmom i marketinškim uslugama.

Kompanija organizuje jednodnevne i višednevne izlete, a trenutno gradi prvi glamping resort na ovom području.

  • Taj će resort uz smještaj i brojne aktivnosti na otvorenom gostima nuditi fotosafari s divljim konjima, kao i izlete na Dinaru.

    Ranije je u Livnu Mate Rimac pokrenuo i Tehnološki park Linnovate, u kojemu je nastao niz manjih kompanija.

    Direktor kompanije Rimac Automobili često dođe u svoj rodni kraj. U planu ima i brojna ulaganja, a s druge strane dobiva pohvale za svoje humanitarne aktivnosti.

    Posljednji u nizu su ulaganja u Tehnološki park Linnovate, te kupovinu vatrogasnog vozila za gradnju vatrogasnog doma.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje