Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Marija Šerifović: Prezirem podjele, moja baba se molila Isusu, a deda je bio musliman

Preuzmite sliku

Srpska pjevačica Marija Šerifović gostovala je u emisiji Pusti brigu, koja se emitira na Kurir televiziji, a tom je prilikom progovorila o nacionalnosti i vjeroispovijesti poručivši da “prezire bilo kakve podjele”.

“Odgajana sam da ne dijelim ljude” 

“Prvo ja prezirem bilo kakve raspodjele. Prezirem bilo kakva opredjeljenja na nacije, vjeroispovijesti. Zašto? Pa zato što se, evo na primjer, moja baba zvala Draginja, rođena u Šumadiji, u Kragujevcu. Molila se Isusu Kristu, a moj deda je bio musliman i čovjek je klanjao, molio se Allahu”, ispričala je.

“Tako da ja sam u startu odgajana da ne dijelim ljude uopće. Mogu te samo podijeliti da li si dobar ili si smeće”, poručila je pa dobila pljesak publike.

@r.petronijevic_ Kurir televizija, emisija Pusti brigu, nedelja, 03.12. u 17:10h. #kurirtelevizija #marijaserifovic #pustibrugu #srbija #beograd #fyp #viralvideo #balkan @Marija Serifovic @ljiljanastanisic @SaskoNikolic @Anastasija Rilak ♬ original sound – Petronijevic Ruzica

O muzici 

“Ako mi nećemo spajati sve te ljude i ako muzika nije ta koja treba spajati sve nas koji smo do te mjere na ovom Balkanu istrošeni do maksimuma, onda ja ne znam ko će spajati sve te ljude”, zaključila je.

Njena poruka izazvala je brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama.

“Bravo, Marija, samo ljudskost je važna”, “Eh, da je više Marija” i “Svaka čast”, samo su neki od komentara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,