Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majka Lady Gage progovorila o zlostavljanju kćerke: “Maltretirali su je jer je jedinstvena…”

Preuzmite sliku

Majka Lady Gage, Cynthia Germanotta progovorila je za strane medije o maltretiranju sa kojim se njena kćerka suočavala tokom svojih tinejdžerskih godina u New Yorku.

Uprkos privilegovanom odrastanju u bogatoj gradskoj četvrti Upper East Side, 35-godišnja pjevačica, čije je pravo ime Stefani Germanotta, navodno se suočila s ugnjetavanjem svojih vršnjaka zbog svoje “jedinstvenosti”.

“Moja najstarija kćerka Stefani počela je u mladosti da se bori s problemima mentalnog zdravlja, uključujući depresiju i anksioznost. Ti problemi su bili rezultat neljubaznosti i maltretiranja njenih vršnjaka s kojima se suočavala zbog svoje jedinstvenosti”, rekla je Cynthia.

  • “Koliko god da je ovaj period bio bolan za nju, uvijek je bila otvorena i iskrena oko svojih iskustava. Kada je na početku karijere počela hrabro da dijeli svoje priče na pozornici, povezala se s mladim obožavateljima koji su doživljavali iste stvari kao i ona. Ovi razgovori su nas podstakli da osnujemo fondaciju ‘Born This Way’“, dodala je.

    Cynthia kaže kako je ponosna na svoju kćerku jer je svoju bol i traumu usmjerila ka pomoći drugim ljudima.

    “Svaki dan u fondaciji radimo na podršci mentalnom zdravlju mladih ljudi radeći s njima kako bismo stvorili ljubazniji i hrabriji svijet. Kroz naše istraživanje i razgovor s mladima, spoznali smo da postoji neraskidiva veza između ljubaznosti i mentalnog zdravlja te prepoznajemo potencijal i neposredan uticaj koji dela ljubaznosti mogu da imaju u većim razmjerama. Ranije ove godine sproveli smo istraživanje na više od 2.000 mladih ljudi, u dobi od 13 do 24 godine, koje je otkrilo neosporne načine na koje ljubaznost doprinosi mnogim aspektima mentalnog zdravlja, od pomaganja mladim ljudima da se osjećaju sigurno, samopouzdano i manje usamljeno do sprječavanja suicida. Većina mladih kaže da okruženost ljubaznošću poboljšava njihovo mentalno zdravlje”, zaključila je majka slavne pjevačice.  (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje