Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Majka ispisala kćerku iz škole da se više posveti društvenim mrežama, ljudi je osuđuju

Preuzmite sliku

Izgleda da su prošli dani kada je jedna od većih želja prosječne mame bila da joj dijete uspješno završi obrazovanje.

Australska influencerica Kat Zoe Clark pokazala je koliko se naš svijet promijenio odlučivši da je za njezinu 13-godišnju kćer Deju bolje da se fokusira na društvene mreže nego na školu. Njezina nesvakidašnja odluka izazvala je lavinu podijeljenih reakcija na društvenim mrežama.

Školovat će se kod kuće

Kat je, gostujući u podcastu tiktokera Jordyja Lucasa, otkrila da je škola stajala na putu njezinoj, ali i Dejinoj influencerskoj karijeri.

“Tradicionalno školovanje funkcioniralo je dok je Deja išla u osnovnu školu jer sam ja imala kancelarijski posao. Nakon što sam započela novu karijeru, počela sam puno putovati, često letim u Sydney… Zato za nas odlasci u školu od 9 do 17 tokom radne sedmice više ne funkcioniraju”, objašnjava Kat.

Dodala je i da to ne znači da će njezina kći prekinuti školovanje – samo da ga nastavlja kod kuće.

Cijela je ova situacija izazvala puno negativnih reakcija na društvenim mrežama.

“To je potpuno neprimjereno od roditelja, mislim da samo čine medvjeđu uslugu budućnosti svoje kćeri. Pa ona ima samo 13 godina. Osim ako niste dijete glumac ili profesionalni sportista, ne biste trebali odustati od tradicionalnog obrazovanja”, samo su neki od komentara na mrežama.

@katclark My daughters are my besties and i wouldn’t have it any other way #mumanddaughter #family #vlog ♬ original sound – Kat Clark

Kat je nekoliko dana nakon objave podcasta objavila TikTok video u kojem pojašnjava svoju odluku. Dodala je i kako bi podržala svoju kćer da je htjela biti doktorica ili advokatica, ali da to trenutno nisu njezini snovi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,