Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Magična noć Armina Muzaferije na Žutoj tabiji: Koncert počeo odavanjem počasti za žrtve u Gradačcu

Preuzmite sliku

Armin Muzaferija sinoć je u magičnom i intimnom ambijentu Žute tabije u Sarajevu priredio noć sevdaha punu emocija.

Sa njegovim bendom koji čine Džemšid Hodžić, Meho Radoović, Jasmin Fajić Faja, Rifko Čamdžić i Lordan Muzaferija, a koji instrumentalno savršeno prate jak i emocijama nabijen vokalni izraz Muzaferije, naš umjetnik je održao koncert u sklopu festivala sevdalinke Sarajevo Sevdah Soiree. Koncert je bio rasprodat i sva mjesta su bila popunjena.

Na početku koncerta pozvao je prisutne na minutu šutnje/učenje fatihe za žrtve u Gradačcu.

“Postoje oni praznog srca koji siju nemir i zlo po zemlji, a nečija srca su puna, pa dođu ovako pa zajedno sevdišemo, volimo se i razmjenjujemo ljubav i emociju. Hvala Bogu pa mi pripadamo toj skupini. Za večeras smo pripremili neke od sevdalinki i pjesama koje mnogo volimo da sviramo, a koje su vezane za naše živote” – rekao je Armin u obraćanju publici na samom početku muzičke večeri.

  • Veče je otvorio sevdalinkom “U Stambolu na Bosforu”, prvom koju je ikad izveo, a publiku je očarao otpjevavši i “Zaplakala šećer Đula”, “Karanfil se na put sprema”, “Španske lađe”, “Žute dunje”, “Karanfile, cvijeće moje”, “Bosna moja”, “Džehva”

    Muzaferijino veče sevdaha bilo je i veče ljubavi, a publika je ovacijama i dugim aplauzima nagradila umjetnika za ljubav i emocije koje joj je nesebično pružio kroz stihove nekih od najljepših sevdalinki i gradskih pjesama. Sve je kulminiralo u trenutku kada je momak iz publike na bini zaprosio svoju djevojku Elmu.

    Armin i njegov bend su pozvani na bis, a, kako je rekao, kako ih je sramota otići, koncert su završili u malo bržem ritmu podigavši publiku na noge, a koja je zadovoljna napustila Žutu tabiju uz obećanje za ponovno druženje na proljeće u sarajevskoj Skenderiji.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,