Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lepa Brena progovorila o spornoj haljini koja je podigla veliku prašinu

Preuzmite sliku

Lepa Brena nastupila je u novogodišnjem programu Nove TV, a o njezinoj se kreaciji koju je nosila ne prestaje govoriti

Lepa Brena je za tu prigodu nastupila u dugoj crnoj večernjoj haljini Splićanina Borisa Kragotića na kojoj je sprijeda i straga zlatnim šljokicama iscrtano nago tijelo žene, a nedugo potom društvene mreže su ‘proključale’.

Očekivano haljina je izazvala brojne komentare – i dok su neki bili neugodno iznenađeni Breninim izborom, drugi su je pak hvalili.

Za Slobodnu Dalmaciju sama je glazbenica otkrila šta misli.

‘Našim lažnim moralistima kojih je i previše, sve što je normalno ne privlači pažnju, a ova mala provokacija u vidu haljine im smeta… Kakav lažni moral! Dok u današnje vrijeme partneri ubijaju žene, siluju se djevojčice i ne prihvaćaju prava gay populacije, da ne govorim o ratu u 21. stoljeću te širenju vjerske i nacionalne mržnje…, naslikane zlatne *ice na haljini su problem! E pa, one su moj mali doprinos svim lažnim moralistima u ova surova vremena u kojima živimo’, bez dlake na jeziku poručila je pjevačica.

Dodala je i da je haljina koja je izazvala brojne komentare posvećena upravo simbolu majki i žena cijelog svijeta, Veneri.

‘Ova haljina je, dakle, simbol Venere, samosvjesne žene. Isti stil haljina prvi je kreirao Jean Paul Gaultier za Beyonce. Za mene ju je radio Boris Kargotić, vlasnik brenda DeMode, rođeni Splićanin.

Vrlo moderan, avangardan i kreativan, u svojoj je karijeri surađivao s Madonnom i već spomenutom Beyonce’, rekla Bren.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,