Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Legende koje je cijela Jugoslavija obožavala: Možete li ih prepoznati

Preuzmite sliku

Život i karijere ovo dvoje umjetnika bili su za svako divljenje.

Rijetki su oni kojima je pošlo za rukom da svojim radom ostave neizbrisiv trag i ispišu starnicu historije. Još rjeđi su oni koji su svojim stihovima razgalili srca miliona. To i mnogo više pošlo je za rukom dvoje umjetnika.

  • Ako dobro pogledate vidjet ćete da su na fotografiji nastaloj prije više od četiri decenije niko drugi do Marina Tucaković i Oliver Dragojević. Hitmejkerka i kantautor bili su skladni saradnici, koji su uživali u humoru jedno drugog, ali i u nevjerovatnom talentu i harizmi kojom su plijenili.

    Marina je za Olivera napisala nekoliko pjesama između ostalog i “Sve što je lijepo ima kraj” i “Podsjeti me šta to bješe ljubav” sa kojom se proslavio. Nažalost, rat u staroj Jugoslaviji razdvojio ih, a budući da je Oliver bio izričito protiv da ponovo nastupa u Srbiji nisu se mnogo puta od tada sretali niti sarađivali.

    Neosporno je da su Marina Tucaković i Oliver Dragojević bili dobar tim, što se vidi i u pjesmama koje je ona napisala, a on izveo. Također bi se na osnovu fotografije reklo da su bili i dobri prijatelji, koji su uvijek pronalazili način da se dobro zabave.

    Do kraja života bili su voljeni od strane publike i kolega. ba iza sebe oboje su ostavili pjesme za sva vremena. (story.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje