Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lady Gaga o filmu „House of Gucci“: Zbog uloge sam imala psihičke probleme, počela sam da živim poput nje…

Preuzmite sliku

Lady Gaga je nedavno u razgovoru za “Variety” govorila o snimanju filma “House of Gucci'” i otkrila da joj je zbog “tame” koju je u njen život unijela uloga Patrizije Reggiani pri kraju snimanja bila potrebna pomoć psihologa.

Ona je ranije za „Vogue“ ispričala da se za film pripremala pune tri godine, te da pri kraju snimanja, ni nakon što bi se filmske kamere ugasile, nije uspijevala da izađe iz uloge glavne protagonistkinje, prenosi nova.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House of Gucci (@houseofguccimovie)

„Biću potpuno iskrena. Godinu i po dana živjela sam poput nje. I punih devet mjeseci neprestano sam govorila naglaskom koji sam koristila za vrijeme snimanja. I kad su se kamere ugasile, ja nisam izlazila iz te uloge. Odmah sam ofarbala kosu i počela da živim poput Patrizije Reggiani“, rekla je Gaga, te dodala:

„Ili sam vrijeme provodila u svojoj hotelskoj sobi, gdje sam živjela i sve vrijeme govorila kao Reggiani, ili sam bila na snimanju, gdje sam opet živjela i govorila poput nje. Sjećam se da sam jednog dana u Italiji otišla u šetnju. Prije toga nisam šetala van seta otprilike dva mjeseca i odjedanput sam se uspaničila. Mislila sam da sam na filmskom setu“, ispričala je, priznavši da su scene iz filma i iz stvarnog života počele da joj se prepliću, zbog čega u jednom trenutku, pred sam kraj snimanja, više nije znala šta je realnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House of Gucci (@houseofguccimovie)

„Sa sobom sam, nakon snimanja kući nosila tamu jer je Patrizijin život bio mračan. Od psihologa zaposlenog na setu potražila sam pomoć. Nekako sam osjećala da to moram da uradim jer sam se osjećala sigurnije“, otkrila je.

Ona dodaje da ovu informaciju ne dijeli javno da bi veličala svoju predanost glumi.

Rekla je da je ulozi u filmu „House of Gucci“ pristupila jednako kao i prethodnoj ulozi u filmu „A Star is Born“. U potpunosti se poistovijetila s likom, što bi moglo da pojasni zbog čega joj je bila potrebna psihološka pomoć za vrijeme snimanja. Na kraju je rekla da nije baš sve bilo tako mučno, ali je dodala da je možda došlo vrijeme da promijeni neke stvari i radi na nekoj lakšoj ulozi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by House of Gucci (@houseofguccimovie)

„Voljela bih da se okušam u nekoj romantičnoj komediji, premda je i ‘House of Gucci’ drama s komičnim elementima.“

Dugogodišnja zagovornica brige i rada na mentalnom zdravlju, Lady Gaga, istakla je kako se nada da će njena iskustva pomoći drugima koji se susreću sa sličnim problemima.

„U redu je tražiti pomoć. Ako mislite da vam treba, ne libite se da potražite pomoć stručne osobe“, zaključila je.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,