Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kultna kuća Tonija Montane stavljena na prodaju, evo koja joj je cijena

Preuzmite sliku

Da li ste zamišljali dok ste gledali ovaj film da živite u ovoj kući? Ako jeste sada se zna i zvanična cijena iste, pa ako ste razmišljali o kupovini- može biti vaša.

U Montesitu velika vila koja je najpoznatija kao dom i simbol ekstremnog bogatstva za lik Tonija Montane (Al Pacina) u filmu “Scarface“ iz 1983. godine, sada je na tržištu po ceni od 39.995.000 dolara.

Dizajnirana od strane slavnog arhitekte Bertrama Goodhuea za prodavca nekretnina Jamesa Waldrona Gillepsija, koji se navodno zaputio u Montesito zbog blagih klima.

 • Ova velelpna vila koja je više kao neki mini kompleks od 10 hektara završena je 1906. godine.

  Velika vila koja se prostire na 12 000 kvadratnih metara je ugostila izuzetne goste poput Einsteina, Churchilla i Johna F. Keneddyja. Renomirani nemački pisac Tomas Man je bio među bivšim vlasnicima.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Pubity (@pubity)

  Iako je imanje prošlo kroz renovacije i nadogradnje kako bi se modernizovalo, originalna veličanstvenost ostaje. Ova kuća sa pet spavaćih soba i sedam kupatila takođe sadrži neoklasične i srednjoistočne elemente, poput pločica, unutrašnjih fontana, kupolastih plafona i složenih mozaika.

  Na plafonu u trpezariji se može vidjeti i oslikani plafon od 24-karatnog zlata na kom se nalazi Aleksandar Veliki koji osvaja Persopolis.

  Nalazi se na manje od dva kilometra udaljenosti od okeana u podnožju planina Santa Ines, El Fureidis pruža poglede i na Pacifik, uključujući i pogled na Kanalska ostrva. (Nova.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,