Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kravljevska porodica se našla u novom skandalu

Preuzmite sliku

U stranim su se medijima ovih dana ponovno pojavile glasine o ljubavnoj aferi princa Williama i Rose Hanbury, inače bliske prijateljice članova kraljevske porodice, piše Showbuzz.

Britanska kraljevska porodica tokom posljednjih nekoliko mjeseci puni medijske stranice i oči javnosti uprte su u nju, i to vijestima od smrti Elizabete II, preuzimanjem njezina trona, ali i knjigom i dokumentarnim filmom koje je objavio princ Harry i izazvao najnovije skandale.

A posljednjih dana ponovno su se pojavile brojne glasine koje ukazuju na krizu u braku princa Williama i Kate Middleton jer tamošnji mediji pišu da je on Valentinovo ove godine proveo sa svojom navodnom ljubavnicom Rose Hanbury.

Rose je poznata po inače bliskom odnosu s Kate, no britanski tabloidi tvrde da se Rose i William viđaju u tajnosti. Prvi put su zajedno fotografisani 2019. godine na jednoj zabavi, nakon čega su se pojavile glasine da je princ bio nevjeran supruzi tokom njezine treće trudnoće.

 • Sve je to izazvalo pometnju u palači i Kate je zamolila Williama da je ukloni iz kruga bliskih prijatelja.

  No britanski mediji ovih dana javljaju da je on Valentinovo proveo upravo s njom. Navodno su bili na romantičnoj večeri te su viđeni u otmjenom talijanskom restoranu u Londonu. Prema riječima konobara u restoranu, William je Rose poklonio bisernu ogrlicu.

  Rose je inače stara poznanica britanske kraljevske porodice koja se 2009. godine udala za sedmog markiza od Cholmondeleyja Davida Rocksavagea, koji je od nje stariji 23 godine. Njihovo vjenčanje održano je samo dva dana nakon što je ona objavila da čekaju blizance i sve je bilo održano u velikoj žurbi. Nakon deset godina braka i troje zajedničke djece Rose i David razveli su se 2019. godine, baš kad se počelo šuškati o njezinoj aferi s princem Williamom.

 • Međutim, kolumnist Daily Maila Richard Kay, koji je stari prijatelj princeze Diane, iste je godine naglasio da su te glasine samo lažne vijesti te da su Kate i Rose u dobrim odnosima.

  “Rečeno mi je da su glasine o svađi između ove dvije atraktivne mlade žene lažne”, napisao je tada Richard, a one su cijelu situaciju odlučile ignorisati.

  No Kate je Rose navodno zabranila prisustvovanje bilo kakvim kraljevskim događanjima te je strogo ograničila kontakte, a sve kako bi uspjela udaljiti od Williama od nje, što joj, ako se napisi britanskih medija pokazu tačnim, baš i nije uspjelo. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje