Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Komičara napali zbog šale: “Treba imati jednoznamenkasti IQ za ovo”

Preuzmite sliku

Komičar Matt Rife nekada je bio miljenik žena, a sada se, zbog neukusne šale, našao na meti kritika.

U Netflixovom specijalu Natural Selection mladi komičar ispričao je šalu o porodičnom nasilju.

Priču je započeo odlaskom u restoran u kojem je naišao na konobaricu s modricom na oku. Zajedno s prijateljima je komentarisao zašto nije prebačena u kuhinju kako je gosti ne bi vidjeli, a onda je uslijedio dio šale zbog kojeg su ga mnogi kritikovali.

@debbydesperado He ate with that one Wednesday Addams joke a year ago and that wasnt even him, that was cause a baddie stole the show #netflix #mattrife ♬ original sound – 📺

“Da, ali da je kuhala dobro, vjerovatno ne bi imala tu modricu”, rekao je Rife. Komičar je zatim rekao kako je testirao publiku da vidi hoće li im takva šala biti zabavna ili ne. “Mislim da bi, ako započnemo seriju s porodičnim nasiljem, ostatak trebao teći glatko”, rekao je. No, snimak te šale postao je viralna i ljudi su ga osudili.

“Jednostavno nije smiješno i čudno je da je njegov tim ovo pustio, znajući da je njegova publika prvenstveno ženska”,

“Pokušavam shvatiti kako ovo može biti smiješno. On okrivljuje žrtvu”,

“Potrebna je velika količina intelekta i duhovitosti te jedinstvena perspektiva za pisanje kvalitetnih šala, ali i jednoznamenkasti IQ da biste se nasmijali vicu u kojem je glavna tačka udaranje žena”, bili su samo neki od komentara.

Rife je kasnije odgovorio na kritike, objavivši “izvinjenje” na svom Instagram Storyju.

“Ako vas je ikada uvrijedio vic koji sam ispričao, evo poveznice na moju službeno izvinjenje”, napisao je, a poveznica je vodila korisnike na web stranicu koja prodaje “kacige za posebne potrebe”, pa je njegov odgovor potaknuo još jedan val reakcija i optužbi za mizoginiju, prenosi Index.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,