Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kate Middleton se oglasila i otkrila da ima rak

Preuzmite sliku

Princeza od Walesa obratila se javnosti nakon višemjesečnih nagađanja o razlozima zašto se povukla iz javnosti.

Objavila je da je u ranoj fazi liječenja raka. U šokantnoj video poruci, princeza od Walesa rekla je da je ovo bio veliki šok za nju i da je proživjela nekoliko iznimno teških mjeseci. Međutim, spomenula je da je svakim danom sve bolje. Detalje o kakvom raku se radi, iz Kensingtonske palače nisu objavili, ali su dodali da su uvjereni da će se Kate u potpunosti oporaviti.

“Željela sam iskoristiti ovu priliku da vam se svima lično zahvalim za sve divne poruke podrške i za vaše razumijevanje dok sam se oporavljala od operacije. Ovo je bilo nekoliko neopisivo teških mjeseci za našu porodicu, ali imam fantastičan medicinski tim koji se sjajno brinu o meni na čemu sam im silno zahvalna.

U januaru sam u Londonu podvrgnuta velikoj operaciji abdomena i tada se mislilo da moje stanje nije kancerogeno. Operacija je bila uspješna, međutim, testovi nakon operacije pokazali su prisustvo raka. Moj mi je medicinski tim tada savjetovao da prođem kuru preventivne hemoterapije i sada sam u ranoj fazi tog tretmana.

Ovo je, naravno, bio veliki šok, a William i ja smo činili sve što smo mogli da se privatno s ovime nosimo i da to procesuiramo kako bismo zaštitili našu mladu porodicu. Kao što možete zamisliti, za ovo je bilo potrebno vrijeme. Meni je trebalo vremena da se oporavim od velike operacije kako bih započela daljnje liječenje. Ali najvažnije, trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louiseu na način koji je njima primjeren i da ih uvjerimo da ću biti dobro. Kao što sam i njima rekla, ja sam dobro i svaki dan sam sve jača i jača tako što se fokusiram na stvari koje mi pomažu da se izliječim”, rekla je Princeza od Walesa.

Saga o misterioznom nestanku Kate Middleton iz javnosti je završena, a na kraj joj je na kraju stala sama Kensingtonska palača koja je otkrita konkretne detalje o njezinom zdravlju.

Britanski mediji su ranije već primili obavijest o princezinom stanju, ali postojao je strogi embargo na informacije do 18 sati po britanskom, odnosno 19 sati po srednjoevropskom vremenu, piše TMZ.

Ovaj je potez prekinuo sve kontroverze oko njezina nestanka.

Kao što se naširoko pisalo, palača je objavila da je Kate u januaru podvrgnuta ‘planiranoj abdominalnoj operaciji‘ te je u bolnici provela 13 dana prije nego što se vratila kući gdje je nastavila oporavak.

Neki su doktori u medijima sugerirali da je Kate možda otišla u bolnicu zbog jednog problema, no ondje joj je otkriveno još nešto što je produžilo njen boravak u bolnici. Sva ta tajnovitost oko zdravstvenog stanja princeze od Walesa potaknule su spekulacije i tračeve koji su se s Otoka proširili čitavim svijetom. Dodatno ulje na vatru dolio je slučaj fotošopirane fotografije Kate s djecom za Majčin dan, a uznemirenu javnost nije mogla smiriti niti njezino lično izvinjenje, kao ni naknadno objavljena navodni snimak Kate i Williama koji veselo šeću po jednoj vrtlarskoj trgovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje