Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kako su mediji u Srbiji preveli kultnu rečenicu Nihada iz “Ovo malo duše”

Preuzmite sliku

Preksinoć je iznenada preminuo bosanskohercegovački glumac Davor Janjić. Rođeni Tuzlak preminuo je u 54. godini.

Davor Janjić je bio najpoznatiji po ulogama u filmovima “Ovo malo duše”, “Kuduz”, “Savršeni krug”, “Praznik u Sarajevu”

Upravo je ostao najzapamćeniji po kultnoj rečenici iz filma “Ovo malo duše” kada je rekao: “Čovjek ti je, Senada, teški hajvan. I ono malo duše što ima, šejtan mu je dao da mu bude teže”.

A brojni mediji u regionu su prenijeli vijest o smrti legendarnog glumca, ali korak dalje je otišao srpski Kurir koji je preveo njegovu kultnu rečenicu.

“Tvoj čovek, Senada, je teška zver. I ono malo duše što ima, sotona mu je otežao”, napisao je Kurir na ovaj način ovu kultnu rečenicu Janjića.

Janjić je studirao filmsku glumu u Studiju za mlade glumce i na Akademiji u Sarajevu. Bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo i najmlađi član Ateljeja 212 u Beogradu.

Od 1991. do 1996. je boravio u Londonu. Od 1997. Jr živio i radio u Sloveniji, prenosi Buka.

Počeo je da glumi vrlo mlad (nagrada za najboljeg mladog jugoslovenskog glumca 1976, 1977 i 1978), kako na filmu, televizijskim dramama tako i u pozorištu (uloga Calibana u ˝Vihoru˝, glavna uloga u ˝Viktor ili dan mladosti˝ u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo).

Bio je član Otvorene scene Obala Sarajevo te najmlađi član Ateljeja 212 u Beogradu. Glavne uloge je odigrao u filmovima: “Outsider”; “Magareće godine” , “Čaruga”, 2Belle Epoque”, “Granica” “Život sa stricem”, “Ono malo duše”.

Također je gumio u u: “Blues za Saru”, “Welcome to Sarajevo”, “Gorila se kupa u podne”, “Kuduz”, “Stella”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje