Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Julia Roberts putem DNK saznala svoje pravo prezime, šokirala se pred kamerama

Preuzmite sliku

Julia Roberts je bila šokirana kada je otkrila da nije ‘Roberts’ nakon što je u arhivi otkrila porodični skandal.

Glumica je učestvovala u emisiji “Ancestory's Finding Your Roots” kako bi otkrila više o svom porodičnom stablu kroz DNK arhive i genealoški rad uz pomoć istraživača Henry Louis Gatesa.

Julia nije mogla vjerovati kada su joj rekli da joj je prezime u stvari potpuno drugačije, zbog njene prabake Rhode Suttle Roberts koja je imala aferu s oženjenim muškarcem nakon smrti njenog supruga Willisa Robertsa.

“Istražujući po arhivama okruga Georgia, otkrili smo da se negdje 1850-ih Rhoda udala za čovjeka po imenu Willis Roberts. Julia nosi Willisovo prezime, ali on je preminuo 1864. godine, više od jedne decenije prije nego što je Rhoda rodila Julijinog pradjeda Johna, što je dovelo do neizbježnog zaključka”, kazao je.

Dodaje da kada pogledate arhive, Willis nije naveden na popisu iz 1880. godine, ali njen pradjed John Pendleton Roberts jeste.

On je dao Juliji vremena da otkrije da na popisu nedostaje Willis, što ga je navelo da joj kaže: “Willis Roberts nikako ne može biti tvoj pradjed. Bio je mrtav.”

Šokirana Julija je kazala: “Ja nisam Roberts?”

Istraživač je nastavio da objašnjava kako je njegov tim ušao duboko u arhive, ali nije mogao da pronađe nikakve detalje o identitetu Julijinog prapradjeda.

Zatim su pogledali DNK nakon što su uzeli uzorke od glumice i njenog rođaka kako bi vidjeli da li mogu pronaći podudaranje ko je otac njihovog pradjeda.

Henry je objasnio: “Pronašli smo grupu gena koja povezuju Juliju i njenog rođaka s jednim muškarcem… Henry MacDonald Mitchell Jr.”

Nakon što je pročitala ime, Julia je upitala: ‘Znači mi smo Mitchells?’, a profesor je potvrdio da je ona Julia Mitchell.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje