Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Istinita priča o ovisnosti: Film iz 2020. godine trenutno najpopularniji na Netflixu

Preuzmite sliku

Američka drama iz 2020. Four Good Days tek je nedavno stigla na Netflix i izazvala je zanimanje korisnika te streaming platforme širom svijeta.

Film je u kratkom roku postao toliko popularan među korisnicima iz Hrvatske da je zauzeo prvo mjesto trendinga. Prestigao je filmove snimljene ove godine kao što su Old Dads, Locked In, Pain Hustlers i Wingwomen. Iako smo je navikli gledati u komedijama, Mila Kunis ima glavnu ulogu u ovoj drami.

O čemu je riječ u filmu?

Priča prati borbu mlade žene imena Molly (Mila Kunis) s teškom ovisnošću o heroinu. Radnja filma se fokusira na četiri dana u Mollynom životu kada pokušava ostati trijezna kako bi primila naltrekson, lijek koji blokira djelovanje heroina i pomaže u savladavanju ovisnosti. 31-godišnja Molly od svoje majke Deb (Glenn Close) traži podršku tokom teškog razdoblja.

Uz sve to, obje se suočavaju s prošlim traumama koje su jedna drugoj nanijele i pokušavaju ponovno izgraditi svoj odnos. Iako se Deb pokušava u potpunosti posvetiti kćeri, Mollyjina ovisnost preuzela je cijelu njezinu egzistenciju.

 • Temeljen na članku iz Washington Posta

  Film se temelji na članku naslova Kako je Amanda? Priča o istini, lažima i američkoj ovisnosti novinara i dobitnika Pulitzera Elia Saslowa u Washington Postu. Taj članak dokumentira borbu mlade žene s ovisnošću o heroinu koja traži pomoć svoje majke. Članak je objavljen u srpnju 2016. godine.

  Neke stvari su promijenjene ili dodane u njegovoj filmskoj adaptaciji, no ključni događaji iz filma ostaju isti. Članak se pretežno fokusira na odnos Libby i Amande (majke i kćeri) te na to kako je kćerkina ovisnost uticala na majku.

  Novinar koji je pisao članak ujedno je i pomogao u pisanju scenarija s redateljem Rodrigom Garcijom. Uz Milu i Glenn, u filmu glume još i Stephen Root, Joshua Leonard, Sam Hennings, Michael Hyatt i mnogi drugi.

  Film je sa snimanjem počeo u septembru 2019. u Los Angelesu, a svjetsku premijeru imao je na Sundance Film Festivalu 25. januara 2020. Produkcijska kuća Vertical Entertainment imala je distribucijska prava na film u SAD-u. Film na IMDb-ju ima ocjenu 6.5, a na Rotten Tomatoesu 56 posto, (Index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje