Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest muzičara: Žena me je tukla noževima, flašama i stolicama, gasila cigarete na ruci…

Preuzmite sliku

Britanski muzičar Peter Huk tvrdi da je bio žrtva stravičnog porodičnog nasilja.

Nekadašnji basista grupe New Order tri godine je bio u braku sa Carolin Ahern, koja je preminula u julu ove godine u 52. godini. Sada tvrdi da ga je ona podvrgla “mentalnom ispiranju mozga” koje je kasnije preraslo u fizičke napade u kojima je koristila stolice, flaše i noževe.

 Carolin je bila slavna engleska komičarka, scenaristkinja i glumica, a preminula je nakon duge borbe sa rakom, prenosi Blic.rs.

Huk kaže da ga je bilo sramota što je bio žrtva zlostavljanja, te da smatra da je to razlog zašto je kasnije obolio od kliničke depresije.

Vjenčali su se u Las Vegasu 1994, ali su se rastali tri godine kasnije nakon žestoke svađe. Huk u svojoj novoj autobiografiji kaže da zbog zlostavljanja koje je trpio nije mogao da izrazi saučešće kada je preminula.

“Da, volio sam je. Ona je umjela da bude duhovita, ali ona je takođe bila veoma problematična osoba, a to nigdje nije pokazivala van naše veze”, piše on u svojoj knjizi.

Huk, koji je bio i jedan od osnivača grupe Joy Division, tvrdi da je Carolin najprije pokušala da mu ispere mozak negativnim komentarima, prije nego što je postala i fizički nasilna.

“Napadala me je, noktima mi je grebala vrat, gasila mi je cigerete na ruci, napadala me flašama, noževima, stolicama i drugim namještajem. Sve to prouzrokovala bi neka sitnica. Najčešće jer sam razgovarao ili samo pogledao drugu ženu”, tvrdi on.

Prilikom jedne velike svađe, uplašio se da će da ga izbode makazama. Narednog jutra napustila je njihov porodični dom. Ostavila je samo poruku: Odlazim. Ubila bih te kad bih ostala.

  • huk-peter
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,