Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ispovijest djevojke (17) čiji su roditelji bili influenceri: “Uništili su mi život”

Preuzmite sliku

Jedna 17-godišnjakinja na Redditu je podijelila tužnu priču o svom djetinjstvu. Ispričala je kako je porodični vlogging uticao na njezin život, a posebice na mentalno zdravlje. Kako je objasnila, njezini su roditelji bili influenceri koji su s vloganjem počeli kad je imala samo sedam godina.

”Želim izbjeći nagađanja o tome ko je točno moja porodica pa neću iznositi previše detalja. Reći ću samo da je njihov kanal ugašen prije nekoliko godina, a imao je preko 500 hiljada pretplatnika”, otkrila je anonimna djevojka.

Porodica se prestala baviti vloganjem zbog lošeg psihičnog stanja jednog člana obitelji do kojeg je došlo upravo zbog njihovog ponašanja prema djeci i samog vlogerskog načina života koji su im roditelji nametnuli. Svoju priču odlučila je podijeliti kako bi upozorila sve roditelje na moguće negativne posljedice ovog posla.

”Neko vrijeme mi se uistinu sviđalo, bilo je lijepo biti u centru pažnje dok je kamera bila uključena i bilo je zabavno dobivati nove igračke čije otvaranje se uvijek moralo snimati. Međutim, prestalo mi se sviđati to što rade moji roditelji kad sam shvatila da imam njihovu pažnju samo kad je kamera uključena, a jedine igračke koje sam dobivala su bile one koje su se morale reklamirati. Ovakav način života negativno je uticao na mene i moju braću, i to na mnogo načina’, objasnila je djevojka.

Njihovo snimanje utjecalo je na kvalitetu obiteljskog života

”Mi djeca bili smo toliko paranoični što nas kamere stalno snimaju da je jedino mjesto na kojem smo se presvlačili bila zatamnjena kupaonica. Osim toga, o većini svojih problema nisam se usudila razgovarati s mamom jer sam se previše bojala da će o tome napraviti još jedan vlog. Mislim da bi snimila video čak i da sam je zamolila da to ne napravi. Danas i ne razgovaram s njom”, priznala je pa otkrila kako je njihova mama u jednom trenutku čak razmišljala da djecu ispiše iz škole i školuje ih kod kuće kako bi imala više vremena za snimanje videa.

”Zbog nje i njezinog vloganja izgubila sam i prijateljicu. Mama moje najbolje prijateljice je rekla da ne želi više da se družimo jer ju je moja bez dopuštenja stalno snimala. Moju mamu nije bilo briga koliko sam uzrujana. Doslovno nikad nisam imala nijedan trenutak privatnosti za sebe. Mama me budila s upaljenom kamerom i često je snimala sve do trenutka dok ne bismo otišli na spavanje. Snimala nas je u kadi i, iako je to kasnije pokušala izbrisati, neko je već skinuo snimku i pitanje je gdje ju je sve stavio”, dodala je.

Njezina iskrena ispovijest velikom se brzinom proširila po Redditu te je naišla na razumijevanje korisnika.

”Žao mi je što ti se to dogodilo. Moja kći ponekad zna gledati neke od tih porodičnih vlogera i doslovno se naježim kad gledam što sve rade. Stalno razmišljam shvaćaju li ti roditelji kako njihovo plasiranje porodičnog života na društvene mreže utiče na njihovu djecu. Jasno je da to rade samo radi novca i to mi je grozno. Nadam se da će više ljudi pročitati tvoju priču i možda nešto naučiti iz svega ovoga”, samo je jedan od mnogih komentara podrške. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,