Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatski stručni žiri na udaru kritika, Srbiji dali 3 boda. Oglasila se Vanna: “Zaista niste fer”

Preuzmite sliku

Nakon što je završeno ovogodišnje takmičenje za Eurosong ne prestaju stizati kritike na račun hrvatskog stručnog žirija koji je susjednoj Srbiji dodijelio svega 3 boda, dok je stručni žiri iz Srbije Hrvatskoj dodijelio maksimalni broj bodova.

Tim povodom se oglasila i jedna od članica hrvatskog stručnog žirija Ivana Ranilović-Vrdoljak, poznatija kao Vanna.

Podsjetimo u hrvatskom stručnom žiriju za Eurosong ove godine bili su producent, kompozitor i tekstopisac Srđan Sekulović Skansi, rock pjevač, kompozitor i tekstopisac, pobjednik prvog Dječjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije 2003. Dino Jelusić, muzički producent i tekstopisac Mihovil Šoštarić Lockroom, pjevačica i autorica tekstova Gina Victoria Damjanović i pjevačica, autorica tekstova i predstavnica Hrvatske na Eurosongu 2001. Ivana Vrdoljak Vanna.

“U hrvatskom žiriju za ovogodišnji Eurosong bilo je 5 osoba. Svako od nas je glasao zasebno – po svojoj savjesti. Zbroj naših glasova je dao konačne ocjene. S obzirom da propozicije ESC-a ne dozvoljavaju objavljivanje pojedinačnih glasova, zaista nije nimalo fer što me neki od vas osuđuju bez da znate kojoj sam zemlji dala koliko bodova”, poručila je Vanna.

  • Hrvatski stručni žiri 1 bod je dao Cipru, Švedskoj 2, Srbiji 3, Francuskoj 4, Luksemburgu 5, Italiji 6, Ukrajini 7, Irskoj 8, Sloveniji 10, i 12 bodova Portugalu.Hrvatski žiri nije dao ni jedan bod Švicarskoj koja je pobijedila na Eurosongu.

    Dok su hrvatski gledaoci Švicarskoj dali 1 bod, Švedskoj 2, Armeniji 3, Estoniji 4, Irskoj 5, Francuskoj 6, Italiji 7, Sloveniji 10 i Srbiji 12 bodova.

    Podsjećamo, Baby Lasagna osvojio je drugo mjesto na Eurosongu iako je dobio najviše glasova publike. Pobjeda je otišla u Švicarsku njihovom predstavniku, koji se izražava kao nebinarna osoba, Nemu koji je pjevao “The Code”. Baby Lasagna imao je 547 bodova, a Nemo 591 bod.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,