Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

HBO o izlasku druge sezone Zmajeve kuće: “Ne očekujte ništa tako skoro”

Preuzmite sliku

Max Casey Bloys iz HBO-a otkrio je da drugu sezonu serije Zmajeva kuća (House of the Dragon) uopće ne treba očekivati tokom sljedeće godine. Nove epizode jedne od najpopularnijih serija na Netflixu izaći će tek 2024. godine, ali nije poznat tačan datum. 

Bloys je rekao da će gledatelji čekati najmanje godinu i pol dana da vide sljedeće epizode spin-offa serije Igra prijestolja: “Ne očekujte ništa 2023. godine.” Nova sezona može se očekivati tek tokom 2024. godine: ”Tek smo počeli slagati plan, ali kao i prošli put, postoji toliko nepoznanica. Ne treba biti stidljiv ili tajnovit, ali ne želite reći da će biti spremno na ovaj datum, a onda to morate pomaknuti.”

Jedna od najpopularnijih serija 

”Ako ste misliti da ću čekati toliko dugo, onda ste apsolutno u pravu”, ”Doslovno niko nije očekivao da će izaći 2023. godine”, pišu tviteraši, ali ima i obožavatelja koji negoduju zbog čekanja nove sezone: ”To je stvarno previše vremena”, ”Činjenica da je ovo jedina serija u kojoj sam uživao u proteklih nekoliko mjeseci čini ovo čekanje još gorim”.

House of the Dragon temelji se na romanu Fire and Blood autora Georgea R.R. Martina, a radnja se odvija 200 godina prije događaja iz serije Igra prijestolja. Serija prati početak kraja kuće Targaryen i događaje koji su doveli do građanskog rata. Serija je do sada postigla veliki uspjeh za HBO i HBO Max, a svaku epizodu pratilo je oko 29 miliona gledatelja. Prva epizoda serije najgledanija je premijera neke serije u historiji HBO-a. (Index)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,