Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Halid Bešlić prisjetio se događaja koji mu je promijenio život: Cigareta mi je bila u ustima i bila je zadnja koju sam zapalio

Preuzmite sliku

Halid Bešlić prisjetio se događaja koji mu je “otvorio oči” i najtjerao ga da promijeni stil života.

Halid u emisiji “Premijera – Vikend specijal” prisjetio se saobraćajne nesreće koju je doživio 2009. godine.

“Nakon nesreće sam produžio sebi život. Od tada živim urednije, razmišljam… živio sam brzo! Prestao sam i da pijem! Neko popije tri piva i već je pijan, meni je bilo potrebno 30 piva da se napijem. To više nije slučaj! Uvijek sam cijenio život. Nisam ja izazvao neku strašnu saobraćajnu nesreću, bukvalno sam samo stao na kočnicu i kako sam zakočio, skliznuo sam u kanal pored puta, taj kanal mi je skupo koštao.

Vozio sam 40 na sat,” priča Halid za “Premijera-Vikend Specijal”. Istakao je da je sve to sudbina.

“Eto, mogao sam stradati iz takve situacije. Sve se desilo ujutro, rano, oko pola 5. Bio sam malo umoran… sjećam se da mi je cigareta bila u ustima i to je bila i zadnja koju sam zapalio, udario sam glavom i to je bilo to… sve je to sudbina,” rekao je Halid, pa se osvrnuo na razne priče koje su se tada širile medijima:

“Meni je bitno da znam šta je istina i ne zanima me šta ko kaže. Nisam napravio problem drugima jer ne znam kako bih se s tim izborio. Od tada ne vozim… tako sam odlučio. Vozi me ćerka, prijatelji… što se vožnje tiče, ja sam s tim završio,” dodao je Halid. Pjevač je otkrio i da se nakon nesreće drastično ugojio, ali da mu to ne smeta dok pjeva:

“Imam višak kilograma. To mi se ne dopada i to moram da kažem. Kada sam imao nesreću, prestao sam da pušim i naglo sam nabacio 20 ili više kilograma! Bio sam u šoku! Ali to je bilo dobro za pjevanje. Nikad bolje nisam pjevao nego sada,” rekao je on.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje