Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Glumica se odlučila na riskantan estetski zahvat: Preminula zbog komplikacija

Preuzmite sliku

Argentinska glumica Silvina Luna preminula je u četvrtak zbog komplikacija koje su nastale nakon brazilskog podizanja stražnjice ili operacije BBL (Brazilian butt lift). Glumica je 79 dana provela u bolnici Italiano, no trud liječnika bio je uzaludan. 

Glumica se operisala još u junu 2011. godine, ali od posljedica operacije je razvila probleme s bubrezima.

Lunu je operisao estetski hirurg Anïbal Lotocki, koji je 2021. optužen zbog smrti TV voditelja i modnog stručnjaka Mariana Caprarola. Marian je preminuo od posljedica iste operacije nakon što ju je imao 2010. godine.

Brat glumice, Ezequiel Luna, dao je odobrenje liječnicima da je skinu s respiratora u podnevnim satima, piše Mirror, a prenosi 24 sata.

– To je vrlo teška odluka koju je njezin brat morao donijeti, očito prema preporuci liječnika koji su u nekoliko navrata o tome razmišljali. Jedinom rodu kojeg je Silvina imala bilo je jako teško odlučiti o životu njegove sestre – rekao je glumičin bliski prijatelj, Ángel del Brito.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SILVINA LUNA (@silvinalunaoficial)

Naime, doktor koji je operisao Silvanu ubrizgao tekućinu koja je sadržavala polimetilmetakrilat, a koja je zabranjen od strane argentinske Nacionalne uprave za lijekove, hranu i medicinsku tehnologiju. Inače, tu tekućinu proizvođači koriste kao zamjenu za staklo u dijelovima vozila, lećama, pločama i prozorima.

Njoj je liječnička pomoć trebala prvi put 2015. godine, kad se liječila od bubrežnih kamenaca. Kasnije joj je dijagnosticirano zatajenje bubrega i hiperkalcijemija.

Godine 2016. otišla je u Miami kod liječnika Cristian Péreza koji joj je izvadio opasnu tvar iz stražnjice, ali više nije bilo pomoći jer je Silvana razvila autoimunu bolest. Silvina je čekala novi bubreg, ali je naposljetku dobila bakterijsku infekciju nakon koje nije bilo moguće previše toga za učiniti za njezino zdravlje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,