Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Gledaoci se slažu: Ovaj klasik je najpotresniji film koji su ikad gledali

Preuzmite sliku

Film naziva “Dječak u prugastoj pidžami” (The Boy in the Striped Pajamas), izašao je još 2008. godine, a njegova popularnost do danas ne jenjava.

Film se temelji na istoimenoj knjizi Johna Boynea iz 2006. godine, a govori o dječaku po imenu Bruno (Asa Butterfield) koji se sprijatelji s dječakom njegovih godina u koncentracijskom logoru. Ne znajući što je logor zapravo, Bruno vjeruje da su uniforme koje ljudi u logoru nose zapravo pidžame.

David Thewlis glumi Bruninog oca, Ralfa, SS-ovog časnika koji seli porodicu kako bi živjeli blizu logora u ruralnoj okupiranoj Poljskoj nakon što je unaprijeđen. Kako se Bruno i dječak Shmuel zbližavaju, izaziva to niz tragičnih događaja s trajnim posljedicama.

Iako je film izašao prije 16 godina, i danas je jednako potresan.

“Film je čudo”; “Odličan, ali jako tužan”; “Veoma teška priča”; “Pročitala sam knjigu i pogledala film. Dojmovi: prestrašno i jako tužno, ali bih svakako preporučila svima”; “Taj film sam gledala samo jednom i neću nikada više jer me slomio”; “Odličan film koji nas podsjeća koliko zla ima u besmislenim ratovima”, komentari su gledatelja u Facebook grupi koja okuplja korisnike Netflixa, streaming platforme na kojoj je dostupan film. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje