Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dvojac iz Tuzle udružio snage i objavio pjesmu: “Sve još miriše na tebe”

Preuzmite sliku

Tuzlanski kantautori Almir Gabrić Gabra i Azur Jahić su udružili snage te objavili novu pjesmu “Sve još miriše na tebe”. Ovu pjesmu prati i spot, čija je radnja smještena u devedesete godine prošloga vijeka.

Almir Gabrić Gabra već 30 godina je aktivan na  tuzlanskoj alternativnoj sceni, kao logičan slijed izrodila se saradnja s poznatim kantautorom Azurom Jahićem, a sve je krunisano zajedničkom pjesmom i spotom “Sve još miriše na tebe”.

“Kako smo i prvu pjesmu ‘Žena koja sanja’ stvorili zajedno, tako smo odlučili saradnju podići na jedan veći nivo i vjerujem da smo napravili divnu baladu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim”, navodi Gabra.

Pjesmu prati i spot čija je radnja smještena u devedesete godine, kada osim starog dobrog telefona nije bilo drugog načina da stupite u kontakt sa osobom do koje vam je stalo.

Autor pjesme je Jahić, a u autorskom timu se pored njega i Gabrića potpisuju još i basista Edvin Hadžić te bubnjar Anes Beglerbegović. Režiju spota također potpisuje Jahić, dok je za kameru bio zadužen Jasmin Jatić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje