Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Društvenim mrežama se širi javna podrška srbijanskoj glumici Anđeli Jovanović: “Hvala joj što je rekla NE”

Preuzmite sliku

Mnogobrojne javne ličnosti s područja Srbije podržale su svoju mlađu kolegicu, glumicu Anđelu Jovanović nakon što ju je Branislav Lečić tužio za povredu časti, jer je odbila da sa njim snimi zajedničku scenu za potrebe srbijanske serije “Radio Mileva”.

Anđela Jovanović odbila je da stane na istu scenu sa Lečićem zbog čega ju je on tužio za uvredu časti. Te scene su već snimljene i emitovane. Lečić je trebao glumiti čovjeka koji je lažno optužen za zlostavljanje, a mlada glumica Anđela Jovanović odbila je da stane pred kamere zajedno sa njim.

“Hvala Anđeli što je rekla NE! Sa nasilnicima se ne sarađuje. Na nasilnike se ne žmuri. Nasilnicima se ne daju uloge.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tampon ZONA (@tamponzona)

Glumica je za Blic objasnila svoju odluku: “Da, tačno je da me je Branislav Lečić tužio sudu, jer sam odbila da igram s njim u seriji “Radio Mileva”. Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovjekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale.”

Ulogu u seriji je dobio srbijanski glumac Irfan Mensur.

Jovanovićevu su za sada na društvenim mrežama podržale njene koleginice Milena Radulović i Mirjana Karanović.

 • Podsjetimo, istakuta dramska umjetnica Mirjana Karanović je već jednom, 2021. godine i sama odbila saradnju sa spomenutim glumcem i optuženim nasilnikom:

  “Poštovani, obavještavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečićem u predstavi “Mamu mu je*em ko je prvi počeo”, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zamijeni drugi glumac”, glasi objava Mirjane Karanović na Instagramu.

 • U znak podrške i zahvale Anđeli oglasila se i Milena Radulović, koja je već nekoliko godina na sudskom sporu sa Miroslavom Mikom Aleksićem kojeg je optužila za silovanje. Milena je putem Instagram storyija poručila:

  “Zato što, nevezano samo za slučaj koji je odjeknuo, ne postoji mlada glumica koja je radila sa Lečićem i nije imala istu situaciju koja bi se danas jasno i zakonski nazvala seksualnim uznemiravanjem. I to je u cijeloj branši dobro poznato.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by miroslav (@thedancingis_good)

  Uz objavu je dodan opis: “Moj profil će uvijek podržavati žene, biti uz njih i vjerovati. Hrabrost se ovog puta zove Anđela!”

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje