Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Drama bazirana na bombaškom napadu tokom Bostonskog maratona (VIDEO)

Preuzmite sliku

Teroristički napad u Bostonu za vrijeme Bostonskog maratona koji se desio 15. aprila 2013. godine dobit će svoju ekranizaciju, a film pod nazivom Patriots Day već se nalazi u fazi postoprodukcije.

Glavnu ulogu tumači Mark Whalberg, koji nakon serije komedija – ponovo se vraća na veliko platno sa ozbiljnom ulogom. Prve riječi teksta kojeg prenosi Variety govore da se “život Marka Whalberga mijenja u jednoj sekundi”.

Radnja filma dolazi iz perspektive narednika bostonske policije Tommyja Saundersa kojeg glumi Whalberg, i Eda Davisa, policijskog komesara čiji lik glumi John Goodman, te će pratiti seriju događaja koji su doveli do terorističkog napada koji je potresao svijet.

Patriots Day režira Peter Berg, koji je napisao i scenario u kolaboraciji sa Mattom Charmanom, Ericom Johnsonom i Paulom Tamasyjem, a za produkciju filma zaduženi su CBS i Lionsgate.

Pored dvojca čija smo imena pomenuli, u filmu još glumi i velikan Kevin Bacon. Premijera je zakazana za 21. decembar 2016. godine, a svjetska distribucija započinje 13. januara 2017.

Podsjetimo, dvije bombe eksplodirale su tokom utrke u Bostonu, koje su ubile troje civila, a ranile 264 osobe. Za napad je optužen Dzhokar Tsarnaev i Tamerlan Tsarnaev. Prvi pomenuti je osuđen na smrtnu kaznu.

U nastavku, pogledajte kako izgleda prvi teaser-trailer za film Patriots Day. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje