Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Bjelogrlić na 11. Brending konferenciji u Sarajevu

Preuzmite sliku

Izazovi za filmsku industriju u konkurenciji sa brzom, trendovski orijentisanom produkcijom sadržaja za društvene mreže, kao paralelnoj realnosti koju živimo, traže potpuno nove pristupe i pravila.

Glumac, režiser i producent Dragan Bjelogrlić bit će gost 11. Brending konferencije i na panelu “Brand New Production” i podijeliti svoje iskustvo o promjenama koje je film i autorstvo, kao brend, pokrenulo u filmskoj industriji regiona, povezujući ga na novim principima kreativnosti i stvaralaštva.

  • Bjelogrliću će se, u toj diskusiji, pridružiti direktor Sarajevo Film Festivala i predstavnik BiH u upravnom odboru EUROIMAGES Jovan Marjanović, koji će govoriti o snazi i utjecaju filma i filmskog festivala u promociji zemlje, regije ili organizacije.

    Moderatorica Emina Ganić, menadžerica akademskih aktivnosti na Sarajevskoj školi za nauku i tehnologiju (SSST) i bivša izvršna direktorica Sarajevo Film Festivala, vodit će diskusiju koja će istražiti novi način filmske produkcije i kreativnosti, uključujući i ulogu AI tehnologije u tom procesu.

  • “Ako vas zanima na koji način se svijet marketinga i filma prepliću, sarađuju i zajednički kreiraju potpuno novu realnost, koja utječe na sve sfere društva, te kako film postaje brend, a brendiranje koristi filmskoj industriji i ekonomiji države, posjetite Brending konferenciju, koja će biti održana u Skenderiji, Dvorana “Mirza Delibašić”, 2. juna”, najavio je organizator.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje