Subota, 2. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Donald Trump navodno se okrenuo protiv Kanyea: Ponaša se ludo, potrebna mu je pomoć

Preuzmite sliku

Donald Trump navodno se okrenuo protiv repera Kanyea Westa nakon njegovog antisemitskog ispada i pojavljivanja u majici White Lives Matter.

Kanye West u posljednje vrijeme puni novinske stupce zbog svog iznimno problematičnog ponašanja. Osim što je stekao reputaciju da se premišlja oko toga podržava li ili napada svoju bivšu suprugu Kim Kardashian, West je također nosio majicu s natpisom White Lives Matter na modnoj reviji u Parizu te se oglasio antisemitskom objavom na Twitteru.

Također, uskoro bi ga mogla tužiti porodicu Georgea Floyda jer je rekao da ne misli da ga je policija ubila, već da je umro od fentanila, tvari koja se koristi kao lijek protiv bolova, a u većim količinama je opasna po zdravlje i život.

“Umro je zbog fentanila, ako malo bolje pogledate, koljeno uopće nije toliko na njegovom vratu”, rekao je Kanye u podcastu Drink Champs dok je komentarisao kontroverzni dokumentarni film naziva Najveća laž ikad prodana: George Floyd i uspon BLM-a (Black Lives Matter).

Zbližili su se u vrijeme američkih predsjedničkih izbora 2016. godine

Kanyea se sada odriče i bivši američki predsjednik Donald Trump, čiji je Kanye veliki pristaša, koji je progovorio protiv Westova ponašanja, komentirajući ga kao “previše ludog”. Dva izvora rekla su Rolling Stoneu da se Trump odlučio distancirati od Westa te je navodno ljudima bliskim sebi rekao kako misli da West treba stručnu pomoć zbog toga koliko se “ludo” ponaša.

West i Trump godinama su bliski, a zbližili su se u vrijeme američkih predsjedničkih izbora 2016. godine. West se pojavljivao u MAGA kapi i hvalio Trumpa na Fox Newsu. S druge strane, Trump je udovoljio Westu javnim sastancima u Trump Toweru i Bijeloj kući te naporima da osigura oslobađanje Westovog prijatelja, A$AP Rockyja, nakon što je reper optužen za napad u Švedskoj. (Index)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,