Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Divanhana na dodjeli nagrade u Londonu za najbolji muzički sastav svijeta poslala poruku “Ljubavi i mira”

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovačkom muzičkom bendu “Divanhana” sinoć je u Londonu, putem online ceremonije, uručena nagrada “Best Group” kao najboljem muzičkom sastavu svijeta po mišljenju najprestižnijeg svjetskog world music magazine – britanskog Songlines.

Uz našu “Divanhanu” u kategoriji za najbolju muzičku grupu svijeta bili su nominovani: Avalanche Kaito (Burkina Faso), Eliza Carthy & The Restitution (Engleska) i Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto (Senegal). U ostalim kategorijama nagrade su dobili čuvena malijska pjevačica Oumou Sangare, zatim Sona Jobarteh, Le Vent Du Nord, Joe Boyd.

“Zahvalni smo od srca stručnjacima Songlines magazine koji su nam ovom nagradom dali priznanje dragocjene vrijednosti za naš daljnji rad i razvojni put kojim će se naš sastav kretati u budućnosti. Bila je velika čast biti dio sinoćnje svečanosti u Londonu, gdje je “Divanhana” iz srca Bosne i Hercegovine, Zemaljskog muzeja u Sarajevu, poslala poruku Ljubavi i mira svima kojima je ona danas, u ova izazovna vremena, potrebna. Zahvaljujemo se svim sudionicima na albumu “Zavrzlama”, umjetnicima, producentima, menadžeru, izdavačima. Najveće hvala ide našoj cijenjenoj publici, te našim porodicama na bezuslovnoj podršci.” izjavili su umjetnici okupljeni u Divanhani.

Ceremoniju je vodio engleski pjevač i kompozitor Sam Lee, a svaki od dobitnika Songlines nagrada izveo je po jednu kompoziciju. Naša “Divanhana” je, specijalno za ovu priliku, uživo iz Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, publici sa svih krajeva planete poklonila pjesmu “Na Kušlatu se mahrama vihori” koja ujedno i otvara njihovo posljednje diskografsko izdanje “Zavrzlama”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje