Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas stiže novi film o Titaniku: Eksperimenti će konačno dati odgovor na dve ključne misterije

Preuzmite sliku

Povodom jubileja – 25 godina od premijere čuvenog filma “Titanik”, danas će zvanično biti predstavljen dokumentarac “Titanik, 25 godina kasnije: James Cameron”. 

Film će biti emitovan 1. jula, u 22 sata, a ono što je zanimljivo, jeste da će ovaj dokumentarac sadržati dva specifična eksperimenta.

Naime, reditelj filma James Cameron, odlučio je da ova dva eksperimenta načine osnovu ove dopune serijalu o “Titaniku”.

Vječita rasprava o tome da li su Jack i Rose mogli da prežive potonuće “Titanika”, navela je Camerona da okupi stručnjake koji će mu pomoći da istraži mitove i misterije o olupini i dodaje naknadne misli o svojoj fiktivnoj interpretaciji tragedije.

Pitanje koje fanove muči već godinama jeste da li je Jack mogao da promijeni svoju sudbinu drugačijim pristupom, što će sada biti improvizovano u ovom dokumentarcu. Dakle, Cameron je izvršio testiranja kako bi jednom zauvijek utvrdio da li su i Jack i Rose mogli zajedno da stanu na drvenu dasku i prežive.

Podsjećanja radi, nakon što je Titanik ponovo dospio u žižu javnosti poslije implozije podmornice Titan, platforma Netflix odlučila je da ovaj čuveni film uvrsti u svoj sadržaj, pa će on tako biti dostupan od 1. jula.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,