Četvrtak, 22. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

CNN otpustio Kathy Griffin zbog fotografije sa Trumpom

Preuzmite sliku

Američka tv-mreža CNN u srijedu je otpustila komičarku Kathy Griffin zbog fotografije na kojoj drži za kosu nešto što nalikuje odsječenoj, krvavoj glavi američkoga predsjednika Donalda Trumpa.

Griffin (56), koja je bila voditeljica CNN-ova novogodišnjeg programa u proteklih deset godina, jučer se ispričala zbog sporne fotografije te kazala da je zamolila fotografa Tylera Shieldsa da je ukloni s interneta, no to nije bilo dovoljno da zadrži posao na CNN-u.

“Ja sam komičarka… Pomičem granice, prelazim ih… priznajem, otišla sam predaleko. Fotografija je iznimno uznemirujuća. Duboko se izvinjavam”, kazala je Griffin.

“CNN je raskinuo ugovor s Griffin o njezinu novogodišnjem angažmanu”, tweetala je služba za komunikacije američke tv-mreže, prethodno ocijenivši fotografiju “uvredljivom i odvratnom”.

Trump je ranije tijekom dana komičarki poručio da je “treba biti sram” zbog fotografije, uz napomenu da je njegovoj djeci, osobito jedanaestogodišnjem sinu Barronu, iznimno teško zbog takvog “bolesnog” prizora.

I prva dama je kritizirala “uznemirujuću fotografiju kao majka, supruga i ljudsko biće”, dovodeći u pitanje mentalno zdravlje komičarke.

Kathy Griffin dvaput je nagrađena “Emmyjem” za reality show “My Life on the D-List”.

Fotografija je izazvala burne reakcije, a brojni su korisnici društvenih mreža zatražili uhićenje Griffinove.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,