Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Braća se potukla zbog Meghan: William bacio Harryja na pod, a ono što je uslijedilo je još veći šok

Preuzmite sliku

Princ Harry otkrio je u svojoj novoj autobiografiji da ga je brat William napao u Londonu 2019. godine, i to nakon svađe zbog njegove žene Meghan Markle.

Kako prenosi Guardian, Harry u knjizi prepričava, kako kaže, fizički napad njegovog brata Williama, sada princa od Velsa, i to vrijeme dok su se njih dvojca udaljavali zbog braka mlađeg princa sa glumicom Meghan Markle.

Opisujući sukob u svom domu u Londonu 2019. godine, Harry kaže da je njegov brat William Meghan nazvao „teškom“ i „nepristojnom“ što je, kako je naveo, bilo ponavljanje onoga što su o njegovoj supruzi pisali mediji.

„Svađa je izbila u našoj kući u Londonu 2019. godine, rekao sam mu da se ponaša iracionalno, a on je nazvao Meghan teškom, nevaspitanom i svađalicom. Odgovorio sam mu da mi ponavlja kao papagaj ono što štampa piše o njoj, a onda je počeo da urla na mene“, prisjetio se princ.

Princ navodi da je sukob uskoro eskalirao, i da ga je Vilijam „uhvatio za kragnu, pokidao ogrlicu i oborio na pod“.

„Zgrabio me je za kragnu, pokidao mi ogrlicu i bacio me na zemlju. Pao sam na činiju za vodu našeg psa, koja je pukla. Ostale su mi vidljive povrede, modrice i posjekotine od komada činije, na leđima. Ležao sam na podu ošamućen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe napolje“, napisao je princ Harry.

„William mi je odgovorio – hajde, vrati mi udarac. Tako smo se svađali kada smo bili djeca. Odbio sam i on je otišao, malo kasnije se vratio i izvinio. Okrenuo se na izlasku i rekao mi da Meghan ne mora da zna za incident. Pitao sam, misliš za napad? Odgovorio mi je da me nije napao“, napisao je on.

Princ Harry dalje piše da inicijalno nije obavestio Meghan o napadu, već je najprije pozvao svoju terapeutkinju. Meghan Markle je za tuču saznala tek kada je primjetila povrede na njegovim leđima.

Ova scena jedna je od mnogih u autobiografiji princa Harryja koja će sljedeće nedjelje biti objavljena širom svijeta.

„Ne vidim kako će Harry i William moći da se pomire poslije ovoga“

Knjiga vojvode od Sussex, pod nazivom „Spare“ (Rezerva), trebalo bi da bude objavljena 10. januara – samo četiri meseca nakon smrti kraljice 8. septembra. Naslov memoara potiče od stare izreke u kraljevskim i aristokratskim krugovima – prvi sin je nasljednik titula, moći i bogatstva, a drugi je rezerva, ako se prvorođenom nešto dogodi.

Izdavač „Penguin Random House“ kaže da se očekuje da će Harryjeva knjiga sadržati eksplozivan novi materijal koji govori o vojvodinom djetinjstvu i njegovom razdoru sa ‘Firmom’ nakon upoznavanja Meghan.

„Mislim da će knjiga biti gora za njih nego što kraljevska porodica očekuje. Sve je ogoljeno. Charles će proći bolje nego što se očekivalo, ali Williamu je to posebno teško, a čak i Kate će biti pomenuta. Postoje sitni detalji i opisi svađa između braće. Ne vidim kako će Harry i William moći da se pomire poslije ovoga“, rekao je za „Sunday times“ izvor upoznat sa sadržajem memoara. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,