Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. spisateljica Razija Čolaković doživjela pokušaj pljačke u Sarajevu: Njena reakcija nasmijala mnoge

Preuzmite sliku

Bh. spisateljica Razija Čolaković Raza, jedna je od najpopularnijih osoba u našoj zemlji. Na svojim društvenim mrežama okupila je veliki broj pratitelja svojim humorističnim i interesantnim objavama, a sad je njen status privukao posebnu pažnju.

Naime, prilikom boravka u našem glavnom gradu, Raza je doživjela veliku neprijatnost. Šetnjom kroz Ferhadiju, spisateljica je zastala na kratko pozirajući fotografu, no ono što je u tom trenutku zabilježeno, definitivno je neobična situacija.

U momentu nastanka fotografije, iza Razinih leđa jasno se vidi kako  ulični džeparoš otvara njen ruksak i pokušava je opljačkati. Šta se dalje desilo, nije viđeno na fotografiji, no Raza se oglasila ovim povodom.

“Po prvi put otkako dolazim u Sarajevo, desio mi se pokušaj džeparenje, tj pljačke i to tako fino, lagano i najnormalnije dok sam ja pozirala za slikanje.

Prijateljica me slika, kao što vidite, ja pravim poze a lik je lagano prišao iza mojih leđa, otkopčao ruksak, u tom momentu moja prijateljica prilazi i viče na njega, ja se okrećem njemu pogledam ga u oči u kažem, potpuno smirena: E jesi našao koga ćeš džepariti, sinko ja sjedim po tri sata na tiktoku za pet maraka!

I potpuno smireno zakopčam ruksak. Ove se smiju i vrište na njega u isto vrijeme, rekli smo mu pozvat ćemo policiju ako se ne udaljiš.

Bio je poprilično agresivan, pa smo morale vikati na sred Baščaršije. Srećom, nije uspio ništa uzeti. Negdje sam sadake podijelila.”, izjasnila se naša spisateljica.

No, da Raza život gleda potpuno drugim očima, u nastavku je dodala, totalno u svom stilu: “Eto šta se desi kad ti je važnija poza i dobra slika od bilo čega drugog.

Hej ako ništa, evo imamo nas dvoje zajedničku fotku, sad će i on postati popularan.”

U nastavku su se nizali komentari podrške, no pored bijesa izazvanog džeparenjem koje je u našem gradu, nažalost postalo svakodnevnica, ljude je djelimično i nasmijala svojom prirodnošću i nonšalantnošću.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje