Srijeda, 12. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. influenserica Erna Saljević izložena napadima zbog podrške Rezoluciji genocida u Srebrenici

Preuzmite sliku

Bh. influenserica Erna Saljević, poznatija na društvenoj mreži Instagram pod nadimkom ‘divaisback‘ izazvala je lavinu komentara nakon svoje objave o  usvojenoj rezoluciji genocida u Srebrenici

Erna je na svom Instagram story-u objavila fotografiju na kojoj je napisala  “pravda je spora, ali dostižna” uz zastavu Bosne i Hercegovine i Palestine.

Nakon njene objave, srpski influenser Zoran Zeljković  jučer je na svom Instagram story-u objavio:

“U Srbiji si uvijek dočekana i ispraćena baš onako kako ti se i profil zove, kao diva. Znaš zašto? Zato što smo mi narod velikog srca, dobre duše i uvijek će tako biti. A ti, ti si klasična zla “drugarica” koja je do juče jela i pila sa djevojkama koje si odmah poslije posla sata nakon rastanka krenula da pljuješ! Nastavi da reklamiraš srpske brendove. Biće pravde da i to uskoro prestane, kao što i sama rekla, “pravda je spora, ali dostižna”.

 • Na njegovu objavu nadovezale su se njegove kolegice koje su između ostalog objavljivale :

  ”Komentar nakon povratka sa promocije srpskog brenda. Mi smo jedan divan narod koji poštuje sve i tako će uvek i biti. Ja se inače ne oglašavam na ove teme i ne upadam u drame na Instagramu, ali ovo zaista nisam mogla da zanemarim”, napisala je još jedna influenserka, a njen profil zasut je brutalnim komentarima.

  “Momentalno joj zabranite ulazak u Srbiju, “Dosta je bilo ovih koji zarađuju preko nas, a posle o nama sve najgore”, “Sramota!”, “Bravo za domaće influensere koji konačno ne ćute na teme koje su udarne!”, “Sramno je šta se sve dopušta”, “Mislim da više neće reklamirati srpske brendove”, “Ovo je kraj njene karijere” – bili su samo neki od komentara.

  ”I nemojte da se usudite da mjerite Gazu i rat u Bosni. Ljudi u Gazi nisu ni naoružani. Ubijaju ih kao insekte kad  zgaziš nogom. A u Bosni ste klali Srbe samo tako. Nego mi Srbi lako zaboravimo i oprostimo. Nego nastavimo dalje i punimo arene Dini Merlinu i plaćemo na Olivera.”

  Erna se u toku jučerašnjeg dana oglasila putem svog instagram story-a.

 • ”Ekipa, svi koji ćete možda doći na ovaj profil pogrešnim navodom: Ne generalizujte, isto kao što to ne činim ja. Imam ljubav i poštovanje za sve. To ne moram da napišem još jednom jer to pokazujem. Vrlo jasno. Izričito se protivim i uvijek ću – lošim ljudima zastrašivanju, poricanju i nastavku promicanja pogubnih politik koje su nas odvele u propast, a koju skupa sa vama, generacijama iza, mojom generacijom, i ovom ispred pokušavam da preživim i popravim, navela je.

  ”Nisu u tvoje ime – je sve što treba da zastupaš.  Glede samog dokumenta o rezoluciji, koji je pravda i svojevrsan zaključak već odavno donesenih presuda, za sve nevine žrtve koje se negiraju u najvećem zločinu moderne evrope i njihove potomke, ne molim vas, sad vas preklinjem da ako želite imati stav o njemu, pročitate svaki red sa velikom pažnjom, između ostalog: Ponavlja se da je prema međunarodnom pravu, krivična odgovornost za zločin genocida individualizovana i da se ne može pripisati nijednoj etničkoj, vjerskoj ili drugoj grupi ili zajednici u cjelini. Ne dozvolite da vas sve strpaju u isti koš držeći vas i dalje u mraku. Toliko godina nakon svega. Nemojte ztajati uz tu retoriku, jer nije krivac svih. Nije krivica čitavog naroda. Ne dozvolite da vam oni na vlasti stave znak jednakosti. Ne u vaše ime, recite im. Recite sebi, dodala je.

  ”Niko nije oslobođen dok svi nismo slobodni. A do slobode se dolazi istinom. Nije uvijek lagodna, nije jer su nam rekli suprotno, ali hajde da im više ne dozvolimo. Nema u ovome ‘ali’ ili ne pričamo o slobodi. Duhova prošlosti, mirnog suživota za kojim svi izgaramo”, zaključila je Erna jučer na svom Instagram story-u.

  Nakon burnog dana i izuzetno teških uvreda i komentara od strane pojedinih influensera iz Srbije, 90% žena, Erna je jutros objavila na svom story-u zaključak.

  ”Sad duboko udahnimo, i skontajmo sami sa sobom, bez da nam neko kaže ili primora da mislimo – jesmo li onakvi kakvi bismo željeli biti, činimo li drugome ono što ne bismo željeli da oni učine nama, u vrijeme društvenih mreža pogotovo, jesmo li ondje gdje trebamo biti, gdje smo jednom sebi obećali, reci to sebi, ne moraš meni, ja ću oprostiti, vjerovati u dobro ( i voljeti dobro) u ljudima zauvijek, jer ono postoji i nema granice. Ni fizičke ni u srcu”, dodala je. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje