Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beogradska rock grupa Stray Dogg na ”BALKAN UNPLUGGED” Festu u Tuzli

Stray-Dogg-bend
Preuzmite sliku

Beogradska alternativna rock grupa Stray Dogg nastupiće na ”BALKAN UNPLUGGED” Acoustic Rock Festivalu u Tuzli.

Stray-Dogg-bendBeograđani će održati koncert druge večeri Festivala, 9. juna 2013. gdje će tuzlansku publiku obradovati sa svojim veoma popularnim pjesmama sa svoja dva albuma ”Almost” i ”Fire's never wrong”. Ekipa Stray Dogga garantiraju odličan spektakl koji će proletjeti u odličnoj atmosferi i još boljoj svirci.

Sa velikim zadovoljstvom predstavljamo Koncert večeri drugog takmičarskog dana “BALKAN UNPLUGGED” Acoustic Rock Festivala, a to je sjajni beogradski bend Stray Dogg kojima će ovo biti prvi nastup u Tuzli, a i u Bosni i Hercegovini. Bend STRAY DOGG je osnovan 2011. godine u Beogradu, a svoj zvuk zasnivaju na blues i folk zvuku sa primjesama Led Zeppelin-a, ali ipak još više se oslanja na senzibilitet Nicka Drakea ili Neil Younga. U skorije vrijeme publika je imala prilike da vidi STRAY DOGG uživo i na koncertima Chinawoman i Scout Niblett’‘, istakli su organizatori Festa.

Pod sloganom “I KADA NEMA STRUJE NEKA BUDE MUZIKA” Bosanski kulturni centar TK Tuzla organizuje 8. i 9. juna 2013. godine “BALKAN UNPLUGGED“, Acoustic Rock Fest (BUARF), međunarodni festival u potpunosti posvećen akustičarskim izvedbama u rock muzici. Konkurs za prijavu bendova na “Balkan Unplugged” festival je završen i u toku je odabir učesnika Festivala.

Podsjećamo, žiri u sastavu Predrag Stanković, Vladimir Horvat i Dragoljub Đuričić će odabrati učesnike festivala te tokom dva takmičarska dana pomno pratiti takmičarske bendove i na kraju odabrati pobjednike festivala (prvo, drugo, treće mjesto) a potom i dodjeliti vrijedne nagrade bendovima ili pojedincima.

“BALKAN UNPLUGGED” Acoustic Rock Fest je zamišljenljen kao regionalni festival sa akcentom na akustičnu izvedbu muzike, na tragu velikih Unplugged koncerata 90ih godina prošlog stoljeća (kao što su UNPLUGGED koncerti grupa: Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains). Ideja festivala je oživljavanje i afirmacija akustičnih izvedbi u rock muzici, što je danas pomalo zaboravljena forma.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: