Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bajaga otkrio ko je Jasmina iz Čolinog hita: Brega mi rekao da nisam normalan

Preuzmite sliku

Momčilo Bajagić Bajaga podijelio je anegdotu o tome kako je nastao Čolin hit “Hajde, hajde, Jasmina”.

“Dok sam svirao u Čorbi, pisao sam tekstove za razne izvođače za koje je Bata radio muziku i jedan od njih je bio i Zdravko. Za Jasminu, to je već Čola radio s Bregom… Ja dobijem kasetu gdje neki… Ne mislim je li ukradena pjesma, ali neko ko im je poslao pjesmu pjeva na turskom. Pjeva jednu riječ, dadadi, dadadi… Ja nisam znao kakva bi to bila riječ”, započeo je on u novoj emisiji podcasta Agelast, a potom otkrio da su i Zdravko Čolić i on poznavali ženu koja se zvala Jasmina.

@agelast_ Kako je nastala Čolina pesma „Ajde, ajde Jasmina”? U 20č stiže vam epizoda puna anegdota iz karijere duže od 40 godina, pred veliki koncert Bajage i Instruktora kojim obeležavaju ovaj jubilej. Bajaga premijerno na Agelast YT kanalu, link u opisu profila❗️👆🏽 #agelast #podkast #bajaga #zdravkocolic #agelastpodcast #podcastclips ♬ original sound – Galeb Nikačević

“U ‘Komuni’ koja je izdala taj album sekretarica je bila jedna Jasmina koja je bila jako ovako ok i prema meni i prema Čoli i svi su je gotivili. Bila je vrijedna. Ona kaže: ‘Ja nemam nijednu pjesmu o meni’ i ja sad kao… Rekoh: ‘Dobro, ‘ajde, ‘ajde Jasmina. Znam ti ukus karmina. Rade crvi u krvi i ritam te mrvi, a ti mi se tu praviš fina’.

Odnesem to Bregi i Brega kaže: “Ti nisi normalan,” ispričao je Bajaga.

Inače, čuvena pjesma objavljena je 1997. godine na Zdravkovom devetom studijskom albumu “Kad bi moja bila” i odmah je, kao i sve ostale, postala hit koji se sluša i danas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,