Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baby Lasagna niže uspjehe: Potpisao ugovor s uglednom diskografskom kompanijom

Preuzmite sliku

Hrvatska muzička zvijezda koja je brzinom svjetlosti osvojila svijet, Baby Lasagna potpisao je globalni diskografski ugovor s Universal Music Groupom čime je započeo novo poglavlje u svojoj umjetničkoj karijeri.

Baby Lasagna potpisan je za Polydor Germany / Universal Music Hrvatska što će mu omogućiti pristup globalnom ekosistemu Universal Music grupe te mu pomoći u daljnjem povezivanju s publikom izvan granica Zapadnog Balkana, paralelno održavajući jaku vezu s obožavateljima u domovini i regiji.

– Oduvijek sam želio eksperimentirati s muzikom i stvarati projekte koji nisu ograničeni na jedan muzički  žanr. Zadovoljstvo mi je što sam pronašao istomišljenike koji su dovoljno ludi da se upuste u novo poglavlje sa mnom i željni da moju muziku predstave globalnoj publici. Upravo smo završili snimanje nove pjesme i videa koje jedva čekam podijeliti sa svima. Također, u pripremi je i album na kojem će biti puno novog zvuka. Presretan sam što ću ovo izdanje predstaviti publici, jedva čekam vidjeti i čuti reakcije. S nestrpljenjem iščekujem vidjeti što donosi budućnost – ispričao je Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna.

– Radili smo s Markom i njegovim timom od januara ove godine. Baby Lasagna je nevjerovatno talentiran i kreativan umjetnik koji posjeduje poseban X faktor potreban za osvajanje globalne publike. Iznimno sam zahvalan na povjerenju koje nam je pružio i prilici da budemo partneri u novom i uzbudljivom poglavlju njegove karijere. Polydor Germany kao jak partner i njegova nova diskografska kuća te mi kao Universal Music Hrvatska jako smo sretni što ovakvom umjetniku otvaramo globalni put. Radujemo se nadolazećim izdanjima i razvoju njegove karijere –  rekao je Fabian Stilke, generalni menadžer Universal Music Western Balkans.

– Baby Lasagna je globalnu publiku tijekom Eurosonga očarao svojim jedinstvenim zvukom i nevjerovatnim osjećajem za scenu. Čvrsto vjerujemo u njegov talent i sposobnost da se poveže s još širom globalnom publikom i postane istinska svjetska muzička zvijezda. Imamo velike planove za njega i jako smo sretni što na njegovom glazbenom putovanju sada službeno počinjemo suradnju s njim, njegovim lokalnim timom i izdavačkom kućom Universal Music Hrvatska – izjavio je Daniel Schmidt, Senior Vice President Polydor/Island & Ventura Records.

Baby Lasagna hrvatski je muzički projekt nastao iz potrebe autora za umjetničkim izražavanjem koje mu omogućuje da stvara ne vodeći računa o ponekad strogim žanrovskim ograničenjima. Njegovo iskustvo u pisanju za različite tipove umjetnika omogućava mu da spoji naizgled apsolutno nekompatibilne žanrove te stvori iznenađujuće pjesme koje su izrazito privlačne i zabavne. Slušate li pažljivo Baby Lasagnu, neće proći mnogo vremena prije nego što primijetite introverta koji se krije iza glasne i ekstrovertne scenske osobnosti.

Njegov pristup muzici vođen sloganom “ne shvaćaj sam sebe previše ozbiljno” će vas oraspoložiti i nasmijati, a u isto vrijeme, spoj ritmova i tekstova koji navode na razmišljanje povest će vas u istraživanje današnje društvene klime, jer je Markov cilj kroz muziku progovarati o izazovima i poteškoćama u društvu.

Njegov je dosadašnji put bio bajkovit. Baby Lasagna je ušao na hrvatski izbor predstavnika Eursonga DORA kao rezerva sa sada već globalnim hit singlom “Rim Tim Tagi Dim”. Nakon prvog nastupa na nacionalnom izboru, vinuo se na prvo mjesto na kladionicama kao apsolutni favorit. U finalu Eurosonga osvojio je najviše glasova publike te zauzeo drugu poziciju. Njegova pjesma prvobitno je plasirana kroz Virgin Music, koji je dio Universal Music Hrvatska, dok nakon potpisivanja globalnog diskografskog ugovora muzički put nastaviti s izdavačkom kućom Polydor Germany u saradnji s Universal Music Hrvatska. (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje