Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Avanturista ga uči tehnike preživljavanja: Obama i Grylls u emisiji “Running Wild with Bear Grylls” (VIDEO)

Preuzmite sliku

Američki predsjednik Barack Obama se pridružio avanturisti Bearu Gryllsu u emisiji “Running Wild with Bear Grylls”, a specijalna epizoda će biti emitovana ovoga mjeseca. Grylls će Obamu učiti tehnikama preživljavanja u divljini Aljaske.

Gledateljima je obećano nešto što do sada nisu vidjeli u specijalnoj emisiji nazvanoj “Bear Goes Wild with Barack Obama”.

Ovaj dvojac je prelazio preko zaleđenih predjela i guste šume na svom putu prema glečeru Aljaske, gdje su iz prve ruke vidjeli efekte klimatskih promjena, piše N1.

Grylls je u emisiji pružio jedinstveni pogled na divljinu Aljaske američkom predsjedniku, a tokom snimanja, gledatelji će moći vidjeti kako ovaj dvojac priprema napola pojedenog lososa, kojeg je vjerovatno grizao medvjed, ali i njihov razgovor ispred logorske vatre.

“Ovo mora biti jedan od najboljih dana tokom moje funkcije kao predsjednika”, rekao je Obama u kameru prije nego ga je Grylls nahranio komadićem medvjeđeg odbačenog obroka.

“Zašto medvjed ovaj obrok nije do kraja pojeo? Izgleda kao dobar komad ribe”, pitao je Obama koji je jelo opisao “ukusnim” ali da bi ga više volio serviranog uz kreker.

Ovaj “inspirativni, topli i pronicljivi” film, koji će biti emitovan 20. decembra, je nastao nakon što je Obama pitao avanturistu Gryllsa da li bi mogli zajedno istraživati divljinu Aljaske. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje