Nedjelja, 23. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ajdin Osmanović na festivalu u Njemačkoj predstavlja BiH: Presretan sam što ću predstaviti svoju državu!

Preuzmite sliku

Dvanaestogodišnji Ajdin Osmanović iz Srebrenika svojim glasom je osvojio srca građana širom zemlje, a pod okriljem bh zastave učestvovat će i na festivalu ”Colors of voices” u Njemačkoj. 

Festival se održava 1.juna, a okuplja mlade talente iz cijelog svijeta. Zamišljen je kao platforma gdje mladi ljudi uzrasta do 12 godina imaju priliku da predstave sebe, svoju državu, kulturu i jezik, kao i da kroz pjesmu svijetu pošalju poruku mira, ljubavi i poštovanja svih sličnosti i razlika. Tako će Ajdin ove godine predstaviti Bosnu i Hercegovinu.

”Ja sam Ajdin i dolazim iz najljepše zemlje na svijetu, Bosne i Hercegovine. To je zemlja različitih kultura i tradicija. Volim pjevanje jer muzika ne poznaje granice, a pjesma širi ljubav i mir među ljudima. Sretan sam što ću predstaviti svoju zemlju, upoznati ljude iz svijeta i družiti se s njima”, poručio je ovaj talentovani dječak.

Sa Ajdinom u Njemačku je otišao njegov nastavnik Jasmin Brašnjić koji kaže kako se ne brinu za rezultate ovog takmičenja, jer je Ajdin za njega već pobjednik samim tim što je stigao do ovog mjesta.

”Ajdin je samim prolaskom u grand finale učinio mnogo. Zastava naše zemlje će se visoko vijoriti sa drugim zemljama svijeta”, kazao je njegov nastavnik muzičke kulture Jasmin Brašnjić koji je i zaslužan što su za Ajdina saznali svi, ne samo u BiH, nego u cijelom svijetu jer je njegovo izvođenje rado dijelio na društvenim mrežama.

Ovog talentovanog dječaka su prozvali i ”Dječak čudo” jer način njegovog pjevanja je, uistinu, čudesan. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,