Foto: Tuzlanski.ba

Ukupno 180 putnika poletjelo je danas sa tuzlanskog aerodroma na ljetovanje u Antaliju. Prvi je ovo let ove ljetne sezone u sklopu turističke ponude Golden Tours-a. 

Među putnicima je Edina Kapidžić Bašić koja sa ovom agencijom putuje duže od dvije decenije.

''Mislim da sam čak bila i na njihovom prvom putovanju. Golden Tours se jako brine o putnicima. Ja sam stvarno prezadovoljna. Oni se pobrinu za sve. Jedne prilike sam tokom putovanja slomila ruku, a oni su mi pomogli i za sve se pobrinuli što je jako značajno kada ste u drugoj državi da imate takav vid podrške. A što se tiče aranžmana konkretno za Tursku, velika je pogodnost što možemo letjeti iz Tuzle, za manje od tri sata smo u Antaliji, bez ikakvog crpljenja energije, sve je tako jednostavno i prilagođeno putnicima'', objašnjava.

Već 22 puta sa Golden Tours-om putuje i Emir Hujdurović. Ovakva organizacija godišnjeg odmora u fokus stavlja putnika i njegove želje i potrebe, objašnjava nam.

''Usluga je vrhunska i na nivou. Ono što se reklamira, tako je i u stvarnosti. Ja sam prezadovoljan. Nadam se da ću još dugo s njima putovati'', ističe Hujdurović.

Među zadovoljnim putnicima je Dževad Trakić iz Srebrenika. Prvi put je sa Goldenom putovao 1998.godine, a ta praksa, kako kaže, nije nikada prestala.

''To je jedna profesionalna organizacija. Profesionalni vodiči, ljubazni uposlenici, apsolutna zdravstvena i putnička zaštita'', objašnjava.

Primamljive i pristupačne cijene, specijalne ponude, vrhunski hoteli, pjeskovite plaže i nezaboravan odmor za sve generacije ono je što Antaliju stavlja u vrh ljestvice kada je riječ o izboru ljetne destinacije. Upravo zbog toga raste i zainteresovanost građana Bosne i Hercegovine za posjetu Antaliji zbog čega je Golden Tours ove godine uveo dodatni let četvrtkom. 

Vezano | Otkrijte tropski raj u Antaliji: Putovanje iz snova za svaki budžet  

''Ovo je za nas poseban dan. Čast nam je da ispratimo prvi let za Antaliju. Od ove godine po prvi put smo uveli i dodatni let četvrtkom i ove sezone ćemo imati ukupno 45 letova za Tursku.  Ove godine obilježavamo i 20 godina organizovanja charter letova, putnici su nam ukazali povjerenje i mi se trudimo da ga opravdamo, a da smo na dobrom putu pokazuje i ogromna zainteresovanost za putovanja u našoj organizaciji'', kazao je Almir Bečić, izvršni direktor Golden Tours- a.

Svi zainteresovani više informacija o ljetovanjima u Turskoj, kao i drugim egzotičnim destinacijama i putovanjima koje aranžira ova agencija mogu saznati na oficijelnoj stranici Golden Tours-a. (Tuzlanski.ba)