Zlatni retriver Drake prava je zvijezda Instagrama: Poznat po svom zanimljivom hobiju u vodi
Foto: Tuzlanski.ba

Sve je češća pojava da vlasnici prave profile za svoje kućne ljubimce gdje dijele njihove svakodnevne dogodovštine. Takvi profili veoma su popularni, a među njima je i Drakethepupstar, zlatni retriver kojeg na Instagramu prati više od pola miliona ljudi, a na Tik Toku je ta brojka prešla milion pratitelja.

Njegova vlasnica Madison Leigh otvorila je fan page još dok je Drake bio štene, a njegov zanimljiv karakter brzo je privukao pažnju pratitelja. Drake je posebno zanimljiv u ljetnim danima kada Madison dijeli objave sa bazena i drugih kupališta. Naime, ovaj pas ne pliva kao drugi psi, on hoda kroz vodu na zadnje dvije noge.

Njemu nije zanimljivo ni rovljenje pijeska niti kopanje rupa, kao drugim psima. On zapravo u vodi traga za školjkama koje vadi na površinu. Njegova ljubav prema lovu na školjke počela je na njegov rođendan prije dvije godine u Miamiju.

''Bila sam iskreno šokirana kad sam ga vidjela kako roni ispod vode između u potrazi za kamenjem i školjkama. Postao je ovisan o njihovom izvlačenju iz vode...U ljeto 2023., počeo je hvatati 20 školjki dnevno i donositi ih na kopno umjesto nas. A njegova ljubav prema školjkama tu nije stala... počeo je loviti rakove, ribe, dagnje, morske zvijezde, pa čak i potkovare. Nikad nijednu ne povrijedi, a tako je nježan kada nam ih daje… da, čak je nježan i kada predaje rakove koji ga štipaju za lice'', napisala je njegova vlasnica.

''Ali ozbiljno, može li neko reći ovom psu da on nije morsko stvorenje i da ne može živjeti u vodi...Drake će stajati tamo i tresti se jer mu je tako hladno, ali JOŠ UVIJEK neće napustiti vodu'', napisala je Madison u jednoj od objava.

''Prošlog ljeta lovio je školjke, rakove, morske zvijezde, potkovare i gotovo sve što je mogao pronaći'', kaže Madison o svom psu koji je, zbog svog zanimljivog hobija, postao prava Instagram zvijezda. (Tuzlanski.ba)