Jednostavna poslastica: Isprobajte tortu s jagodama
Foto: Tuzlanski.ba

Sezona jagoda je u jeku, a ako ne znate kakav desert da napravite sa ovim voćem, probajte ovaj recept za ukusnu tortu sa bijelom čokoladom i jagodama i oduševit ćete sve koji budu probali.

Sastojci:

6 komada žumanca,

250 g šećera kristal,

250 g jagoda,

750 ml slatke pavlake,

250 g bijele čokolade.

Priprema:

Izmiksajte žumanca i šećer, a kada smjesa postane pjenasta, stavite je da se kuha na pari.

Miješajte dok ne postane kremasto. Pomjerite s vatre i miksajte dok se ne ohladi. Operite jagode, uklonite im listiće, pa ih zgnječite viljuškom.

Potom pomiješajte slatku pavlaku sa jajima i šećerom, pa u to dadajte jagode.

Onda stavite smjesu u kalup za tortu. Ostavite u zamrzivaču preko noći.

Sutradan otopite bijelu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj, pa je malo ohladite. Prelijte rastopljenu čokoladu preko torte i ostavite još pet minuta u zamrzivaču. Izvadite iz kalupa i ukrasite prema želji.

Prijatno!